Square Enix komt met nieuwe game in geliefde reeks

News
vrijdag, 08 december 2023 om 17:30
visions of manaf1702040161
Er kunnen soms heel wat jaartjes tussen nieuwe games in een franchise zitten. De Mana-reeks, waarin Secret of Mana de bekendste titel is, heeft de laatste jaren vooral spin-offs en remakes gehad. Maar Square Enix heeft een nieuwe game aangekondigd.
De Mana-reeks komt volgend jaar terug met een nieuwe game. Tijdens The Game Awards heeft Square Enix Visions of Mana aangekondigd. De game volgt op remakes van de eerste drie Mana-games die tussen 2016 en 2020 verschenen.
Heel veel is er helaas nog niet bekend over Visions of Mana. De game is aangekondigd voor PS5, PS4, Xbox Series X/S en PC. Een trailer toont een paar mooie omgevingen en action-RPG gameplay die te vergelijken is met eerdere delen in de reeks.

Wanneer is de release van Visions of Mana?

Er is ook nog niet aangekondigd wanneer Visions of Mana precies uitkomt. Als het goed is, is het in 2024, maar een datum is er nog niet. Uiteraard kan het zijn dat de game onverhoopt vertraging oploopt, al doet de trailer vermoeden dat de ontwikkeling van de game al redelijk ver is.
Square Enix had tijdens The Game Awards ook aandacht voor Final Fantasy, waarvan de Mana-reeks van oorprong een spin-off is. De eerder aangekondigde Final Fantasy XVI uitbreidingen zijn namelijk onthuld. De eerste is zelfs meteen uitgebracht.