Barbenheimer gebeurde bijna niet, Margot Robbie verantwoordelijk

News
zaterdag, 09 december 2023 om 10:00
oppenheimer cillian murphyf1689591532
In een recente onthulling tijdens het programma Actors on Actors heeft Margot Robbie een opmerkelijk inzicht gegeven in de intense strijd tussen de films Barbie en Oppenheimer (ook wel Barbenheimer genoemd). De stijd leidde bijna tot het annuleren van één van de twee releasedata.
Terwijl de gezamenlijke opbrengst van het Barbenheimer fenomeen de 2 miljard dollar heeft overschreden, was het bijna niet zo'n groot succes.
Volgens Robbie probeerde een producent van Oppenheimer, waar ze al in eerdere projecten mee had samengewerkt, haar ervan te overtuigen de releasedatum van Barbie te verschuiven om zo conflicten en concurrentie te vermijden. In een verrassende wending bleek dat de filmmakers van Oppenheimer bezorgd waren over de gelijktijdige release van beide films.

Actrice houdt voet bij stuk

Robbie, die de hoofdrol speelde in de film van regisseur Greta Gerwig, weigerde echter toe te geven aan de druk. Tijdens het programma deelde ze openlijk mee dat ze tegen de producent zei: "We verzetten onze datum niet. Als je bang voor ons bent, verplaats dan je eigen datum." Haar vastberadenheid en weigering om de releasedatum van Barbie aan te passen, speelden een cruciale rol in het uiteindelijke succes van beide films.
De strijd tussen de producenten van Barbie en Oppenheimer werd publiekelijk onthuld in het programma, wat de felle concurrentie van de twee films bevestigde. Het resultaat was echter positief, met beide films die op hun oorspronkelijke releasedata verschenen en een indrukwekkende combinatie creëerden die leidde tot een buitengewoon financieel succes.