‘HBO Max komt met It prequel Welcome to Derry’

News
woensdag, 30 maart 2022 om 10:00
2022 03 30 it 2017 stephen kingf1648625230
Een aantal jaar geleden werd Stephen King’s It opnieuw verfilmd. Maar ondanks dat het om een verfilming van twee delen ging, is er nog genoeg om meer mee te doen. Het lijkt er dan ook op dat er een prequel komt op HBO Max.
Volgens bronnen van Variety komt er een It prequel naar HBO Max. Het gaat om een serie die op dit moment ‘Welcome to Derry’ heet. De serie speelt zich af in de jaren 60, bijna dertig jaar vóór het eerste deel van de laatste verfilming.
Andy Muschietti, de regisseur van It en It Chapter Two, zou samen met Barbara Muschietti en Jason Fuchs uitvoerend producent worden. Ze zouden met hun drieën het verhaal hebben ontwikkeld. Fuchs zou het script geschreven hebben, terwijl Andy Muschietti de eerste aflevering regisseert als het project wordt verwezenlijkt.
Er is geen reactie of bevestiging vanuit HBO Max of Warner Bros. Television, de studio die het project zou produceren. Er zou al wel een writers’ room zijn, dus het lijkt er wel op dat de serie er inderdaad gaats komen.

Waar gaat ‘Welcome to Derry’ over?

Dat de serie zich afspeelt in de jaren 60 is geen toeval, want wie bekend is met It zal weten dat Pennywise elke 27 jaar in Derry verschijnt. Aangezien It Chapter One zich in 1989 afspeelt, gaat een prequel in de jaren 60 ongetwijfeld over de laatste verschijning van Pennywise.
De serie zou zich bovendien bezighouden met het achtergrondverhaal van het monster. Dat is iets wat overwogen werd voor de film uit 2017. Destijds moest dat om budgetredenen achterwege gelaten worden.
It is niet de enige film die op HBO Max wordt uitgebreid. Zo wordt er gewerkt aan een serie over The Penguin uit The Batman. Er wordt ook gewerkt aan een Dune-serie.