Ook Apple iMessage in de problemen door nieuw EU-akkoord

News
woensdag, 30 maart 2022 om 10:30
iphone 13 pro 9f1633082558
Niet alleen WhatsApp, ook iMessage, het grote communicatieplatform van Apple, zal aan het nieuwe EU-akkoord moeten gaan voldoen. In dit akkoord staat dat grote spelers op de markt hun communicatie apps beschikbaar moeten maken voor andere platformen en bedrijven. Dat betekent dat iMessage features mogelijk ook naar Android moet komen.
Het probleem zit hem in het feit dat iMessage een exclusieve Apple service is. Volgens de EU commissie, dat acht uur lang gedebatteerd heeft over de kwestie, zou dit een soort monopolie veroorzaken. De commissie pleit dat de grote spelers zoals Whatsapp, Facebook Messenger en iMessage, zich moeten openstellen om samen te gaan werken met kleinere apps, die anders niet de markt in zouden kunnen komen. Zo zouden dus third party bedrijven een versie van iMessage kunnen ontwikkelen voor Android, waardoor non-iOS-gebruikers ook eindelijk toegang krijgen tot alle features van iMessage. Dat is momenteel op Android nog een groot probleem.
Maar met die oplossing is niet iedereen het eens, want Apple zit helemaal niet te wachten om haar iMessage app te delen met iedereen. "Dit levert vooral problemen op voor veiligheid van de gebruikers", dat laat een woordvoerder van Apple weten aan The Verge.
apple 132960

Handig akkoord voor gebruikers

Dat Apple niet zit te springen om competittie is natuurlijk te begrijpen, maar voor de gewone gebruiker van verschillende communicatie apps kan het wel een mooie uitkomst zijn. Zodra de apps dus op alle platformen met elkaar kunnen werken hoeven we misschien ook niet steeds meer tussen apps te wisselen. Zo kunnen gebruikers van iMessage en gebruikers met andere communicatie apps niet optimaal met elkaar communiceren. Daar kan verandering in komen wanneer het nieuwe EU-akkoord in werking treedt.