Fortnite krijgt nieuwe modus zonder bouwen

News
woensdag, 30 maart 2022 om 9:30
fortnite zero buildf1648624581
Spelers konden de afgelopen week plotseling niks meer bouwen in de Fortnite, voor een speciaal evenement. De restrictie was zo populair dat Epic Games nu heeft besloten om de verandering permanent te maken in een nieuwe modus.
De mogelijkheid om te bouwen is één van de unique selling points in Fortnite, daarmee onderscheidt de game zich immers van de rest van de battle royale games zoals PUBG en Call of Duty Warzone. Vorige week kwam daar alleen een einde aan met de nieuwe update. Zoals verwacht bleek dat wel tijdelijk te zijn en hebben spelers nu weer de mogelijkheid om constructies neer te zetten op het slagveld.
Ondanks dat het bouwen onderdeel is van het Fortnite-DNA, bleek de restrictie erg populair te zijn onder te spelers. Epic Games heeft daarom besloten om een nieuwe modus aan Fortnite toe te voegen genaamd Zero Build. Dat heeft de ontwikkelaar bekendgemaakt via een blogpost.

Hoe werkt Zero Build in Fortnite?

Dezelfde regels zijn in Zero Build van kracht als in de aangepaste variant van de afgelopen week. Zo kunnen spelers dus niks bouwen, maar krijgen ze wel een Overshield voor extra bescherming en kunnen ze sneller sprinten. Ook het is mogelijk om op Blimps te komen via Ascenders en kan je mantling gebruiken om op hoge plekken te komen en een voordeel te krijgen ten opzichte van je tegenstanders.
Spelers die Zero Build willen spelen hebben daarnaast de mogelijkheid om dat in verschillende teamgroottes te doen. Net zoals de normale modus in Fortnite kan je je geluk beproeven in Zero Build in Solo, Duo’s, Trio’s en Squads. Zero Build is vanaf nu speelbaar in Fortnite en te vinden via de Discover-pagina.