HBO Max is in Nederland flinke concurrent voor Netflix

News
donderdag, 14 april 2022 om 15:30
hbo maxf1650354911
In zijn eerste maand heeft HBO Max ruim 3 miljoen mensen in Nederland bereikt, zo blijkt uit het online-bereiksonderzoek van onderzoeksbureau GfK. Daarmee bewijst HBO Max een grote concurrent voor Netflix. Volgens het onderzoeksbureau moet Netflix zich zorgen gaan maken.
HBO Max is sinds 8 maart in ons land beschikbaar. In de eerste maand wist de streamingdienst al 3,2 miljoen Nederlanders te bereiken, die de dienst 18,7 miljoen keer bezochten. 45 procent van de bezoekers kwam drie dagen of vaker op de site of app van HBO Max. De dienst is vooral populair onder de groep van 35 tot 49 jaar.
GfK concludeert dat ‘de comfortable positie van Netflix steeds verder onder druk komt te staan’. HBO Max heeft een grote bibliotheek aan films en series van onder andere HBO, Warner Bros., DC en Cartoon Network. Ook krijgt de dienst in de nabije toekomst alle content van streamingdienst discovery+, doordat de moederbedrijven van de twee diensten samengevoegd zijn.

Oudere streamingdiensten zien bezoeken afnemen

Netflix staat vooralsnog op nummer 1 in ons land met 70 miljoen bezoeken, maar in januari ging het nog om 99 miljoen. Volgens GfK halen de nieuwe streamingdiensten HBO Max en Viaplay, die ook vorige maand van start ging, gezamenlijk al zo’n 22 procent van het totaal aantal bezoeken aan streamingdiensten. De komst van de nieuwe diensten heeft zeker gevolgen voor de al bestaande streamingdiensten. Vooral Netflix, Amazon Prime Video en Videoland zagen het aantal online-bezoeken vergeleken met de eerste twee maanden van dit jaar afnemen.
Het marktaandeel van Netflix daalde van 70 naar 60 procent, dat van Amazon Prime Video van 8 naar 5 procent en dat van Videoland van 24 naar 22 procent. Het aandeel online bezoeken van Disney+ bleef hetzelfde. GfK schrijft dat Netflix’ online bereik wel stabiel blijft, terwijl Amazon Prime Video een lichte afname van unieke personen ondervond. Gezamenlijk bereikten de online streamingdiensten in maart 8 miljoen mensen in Nederland; 1 miljoen meer dan in januari.
Dat HBO Max het goed doet heeft wellicht ook te maken met de levenslange korting die de dienst tot eind maart aanbood. Wie in maart lid werd betaalt voor altijd de helft van de reguliere prijs. Zeg je je abonnement op en besluit je op een latere datum toch weer lid te worden, verlies je de korting.

Populair Nieuws

Laatste Reacties