HBO Max hitserie is binnenkort terug: dit moet je weten

News
dinsdag, 21 mei 2024 om 20:00
2021 05 06 house of the dragon targaryenf1661985075
Ondanks de niet al te positieve gemoederen rondom het einde van Game of Thrones, was House of the Dragon in 2022 een groot succes. Binnenkort is het tijd voor het tweede seizoen. Dit moet je weten over seizoen 2!

Burgeroorlog

Het zal niemand echt verbazen in het universum van Game of Thrones, maar het is niet alles koek en ei tussen de verschillende leden van het huis Targaryen. Tegen de tijd dat Game of Thrones begint is er niet veel meer van over. Het begin van het conflict waarmee de val begint, zagen we in seizoen 1.
In seizoen 2 barst de strijd pas echt los. De Dance of the Dragons, zoals het conflict heet, staat centraal in het nieuwe seizoen. Trailers nodigen fans uit om alvast een kant te kiezen.
Nu de oorlog is begonnen, zijn er ook minder tijdsprongen. In het eerste seizoen waren die zo talrijk dat er voor sommige personages meerdere acteurs nodig waren. Dat is nu niet meer het geval: Rhaenyra wordt bijvoorbeeld alleen nog gespeeld door Emma D’Arcy en niet meer door Milly Alcock. Dat betekent niet dat de cast zich uitdunt, er zijn een paar nieuwe gezichten, zoals Gayle Rankin (Alys Rivers) en Simon Russell Beale (Ser Simon Strong).

Seizoen 2 is wat korter

Vroeger kon je van een tv-serie verwachten dat hij zeker 20 afleveringen per seizoen had. Maar dat getal wordt tegenwoordig steeds kleiner: seizoen 1 van House of the Dragon telde bijvoorbeeld maar 10 afleveringen. Andere series halen de dubbele cijfers niet eens.
Dat is helaas ook het geval voor seizoen 2 van House of the Dragon. Er zijn dit keer namelijk maar acht afleveringen om naar uit te kijken. Dat zou niet zijn om te bezuinigen, maar omdat het een logischer aantal is voor het verhaal dat verteld wordt. Wellicht wordt het aantal afleveringen van de serie steeds per seizoen bepaald. Momenteel is een derde seizoen niet bevestigd door HBO, maar wel waarschijnlijk.

Wanneer komt House of the Dragon terug naar HBO Max?

Het eerste seizoen van House of the Dragon verscheen in 2022 pas laat in de zomer. Maar het wachten op seizoen 2 is al bijna voorbij. De eerste aflevering is namelijk te zien op 16 juni. Tenminste, dat is de datum voor Amerikaanse kijkers.
De datum van 16 juni is de dag waarop seizoen 2 begint op de betaalzender HBO. Die zendt de eerste aflevering uit op zondagavond. De aflevering staat dan ook gelijk op HBO Max, maar door het tijdverschil is het in Nederland dan al maandag 17 juni. In principe kun je de serie kijken in de nacht van zondag op maandag, maar de meeste mensen zullen waarschijnlijk pas maandag in de loop van de dag of zelfs avond de serie kijken.
Voor de volgende afleveringen geldt dat ze wekelijks verschijnen, steeds op ongeveer dezelfde tijd. Er zijn dus geen Disney+-achtige praktijken waarbij er ineens twee afleveringen tegelijk verschijnen. De laatste aflevering is in Nederland vanaf 5 augustus op HBO Max te zien.

Populair Nieuws