Populaire PS5 game krijgt mogelijk een vervolg

News
dinsdag, 21 mei 2024 om 21:00
stellar blade fight
De PS5-exclusive doet momenteel goede zaken. Ontwikkelaar Shift Up is daarom niet alleen aan het kijken of een PC-port mogelijk is, maar ook het maken van een sequel.
De PlayStation 5 heeft in de ruim drie jaar dat de console bestaat al een mooie line-up aan games opgebouwd. Met titels als Marvel’s Spider-Man 2, Ghost of Tsushima, Helldivers 2 en God of War Ragnarok zijn er genoeg toppers om te spelen. En dat is maar goed ook, want er komen niet veel games uit de stal van Sony uit dit jaar.
Zo’n beetje de enige uitzondering daarop is Stellar Blade. De nieuwe game van ontwikkelaar Shift Up is uitgekomen op 26 april en was meteen populair. Niet alleen omdat het één van de weinige PS5-exclusives is die dit jaar verschijnt, maar ook omdat de game erg goed in elkaar zit. Op XGN.nl kreeg Stellar Blade dan ook een 9, vanwege de stijlvolle gevechten, prachtige omgevingen en het verhaal.
Het is dan ook niet zo vreemd dat Shift Up aan het onderzoek is om het succes verder uit te bouwen. Volgens Gematsu is de studio aan het kijken of een port op PC mogelijk is, net zoals dat is gebeurd met andere PS5-exclusives de afgelopen paar jaar. En daarnaast kijkt Shift Up ook naar een sequel op Stellar Blade.

Nog meer projecten van Shift Up

De studio is niet alleen bezig met een PC-port en een sequel op Stellar Blade. Shift Up heeft namelijk ook aangekondigd dat de nieuwe IP waar het aan werkt, dat momenteel bekendstaat onder de codenaam Project Witches, uit zal komen op de consoles, PC en mobile en daarnaast cross-play krijgt.
We moeten er nog wel even geduld voor hebben. De release staat namelijk gepland voor 2027 of zelfs later. Voor een sequel op Stellar Blade zullen we dan waarschijnlijk nog langer moeten wachten.
Stellar Blade - PS5 Image
Stellar Blade - PS5
EUR73.99
Op voorraad
Koop op bol.

Populair Nieuws

Laatste Reacties