HBO komt met serie over strijd tegen het coronavirus

  Het dagelijkse nieuws wordt nog steeds gedomineerd door het coronavirus, helemaal in de Verenigde Staten. HBO gaat inspelen op de pandemie, door een serie te maken over de jacht naar een vaccin voor het virus.

  HBO Headquarters

  Het coronavirus zal wereldwijd een probleem blijven vormen, totdat er een vaccin is gevonden voor het dodelijke virus. Veel pharmaceutische bedrijven zijn dan ook meteen begonnen met de zoektocht naar een succesvol middel tegen het coronavirus.

  Over die jacht naar een vaccin heeft New York Times journalist Brendan Borrell een boek geschreven, getiteld The First Shot. Volgens Deadline heeft HBO nu al de rechten gekocht van het boek, om die te verfilmen tot een miniserie. Daarvoor is de hulp ingeroepen van executive producer Adam McKay, die eerder heeft meegewerkt aan de dramaserie Succession.

  Net zoals het boek zal ‘The Untitled Vaccine Project’ zich richten op de bedrijven en individuen die alles op het spel hebben gezet om levens te redden, de wetenschap waarop vaccines zijn gebaseerd en de uitdagingen die er zijn als het aankomt op politiek en veiligheid.

  Wanneer gaat de productie van start?

  Welke andere namen er aan het project verbonden zijn, is nog niet duidelijk. Door de problemen die het coronavirus veroorzaakt als het aankomt op filmen, zal het waarschijnlijk nog even duren voordat de productie überhaupt van start kan gaan en moet er natuurlijk eerst nog gezocht worden naar een cast. Eerder zijn ook al opnames voor series als The Walking Dead en The Witcher voor geruime tijd uitgesteld. Een releasedatum in de eerste helft van 2021 lijkt daarmee onwaarschijnlijk.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.