'Release The Witcher seizoen 2 zal nog ruim een jaar op zich laten wachten'

  De pre-production van The Witcher seizoen 2 is weer van start gegaan, maar dat betekent niet dat we snel kunnen genieten van het nieuwe seizoen op Netflix. Naar verwachting zal het nog ruim een jaar duren voordat seizoen 2 klaar is.

  Netflix

  Volgens de plannen van Netflix moet het filmen van The Witcher seizoen 2 beginnen op 17 augustus. Een compleet seizoen schieten kost alleen veel tijd en is niet binnen een paar maanden gedaan. Redanian Intelligence meldt dat de verwachting is dat het filmen pas klaar zal zijn in februari 2021. Zulke plannen kunnen natuurlijk veranderen, maar met de maatregelen die genomen moeten worden voor het coronavirus zullen de opnames langer duren dan seizoen 1. Laatstgenoemde duurde vijfeneenhalve maand om te schieten.

  Naast de productie zelf, moet er na het filmen ook nog een hoop gebeuren voordat The Witcher uitgezonden kan worden. Naast het editten van alle footage moet er bijvoorbeeld ook werk geleverd worden door special effects studios. Platige Images, één van de VFX studios voor The Witcher, verwacht met de huidige planning dat ze haar werk kunnen voltooien in juli 2021.

  Het laatste werk voor The Witcher seizoen 2

  Daarna zal er nog de laatste puntjes op de i gezet moeten worden. Voor het eerste seizoen was het special effects werk klaar in november en kon de serie vervolgens worden uitgezonden in december. We kunnen er dus vanuit gaan dat het ongeveer nog een maand langer zal duren. Het lijkt er dus op dat de releasedatum van The Witcher seizoen 2 in augustus 2021 is en we nog ruim een jaar op de serie moeten wachten.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.