Nintendo leaks onthullen informatie over Mario en Zelda games

  Dataminers hebben een heleboel Nintendo leaks ontdekt. Door nooit eerder vrijgegeven broncodes van veel games te onderzoeken is veel interessante informatie gelekt over grote Nintendo franchises, zoals Mario en Zelda. Het gaat om zowel oudere als nieuwere games.

  Het zou gaan om een gevarieerde lijst aan games van Super Mario World en een geannuleerde Zelda 2 remake tot aan klassiekers als Super Mario 64 en The Legend of Zelda: Ocarina of Time. De bestanden zijn onderzocht en nu lijkt het erop dat er inderdaad een flink lek is bij Nintendo.

  Flink wat informatie gelekt

  Eind juli begonnen de lekken op te duiken op het internet. Anonieme gebruikers postten op 4chan bestanden en beweerden dat deze broncode en ontwikkelingsbronnen van meer dan een dozijn klassieke Nintendo-spellen bevatten. Fans hebben de bestanden bestudeerd en overspoelen sociale media met allerlei niet eerder uitgebrachte informatie. Daartussen zit interessante informatie voor de echte Nintendo fans!

  De bestanden zouden codes van Super Mario Kart, The Legend of Zelda: A Link to the Past en Yoshi’s Island bevatten. Dit betekent dat mensen kunnen kijken naar de originele code waaruit deze spellen bestaan. Dit klinkt niet zo bijzonder, maar mensen die verstand hebben van code kunnen op die manier veel informatie vinden. Niet alleen over recente titels, maar ook over games van weleer. Hieronder hebben wij enkele tweets geplaatst die onthullen wat er in de code is gevonden.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.