Harry Potter reboot gaat de boeken dieper doorgronden

News
woensdag, 13 september 2023 om 15:30
harry potterf1672392942
Eerder dit jaar kwam Warner Bros. Discovery met de aankondiging van een nieuwe Harry Potter-serie. Deze gaat de zeven boeken over de tovenaarsleerling opnieuw verfilmen. Een serie heeft natuurlijk meer tijd te besteden dan een film en het lijkt erop dat de reboot dat feit gaat benutten.
Er is nog weinig bekend over de nieuwe Harry Potter-serie van HBO. Hij is nog maar kort geleden aangekondigd, dus veel vorderingen zijn er niet gemaakt. Bovendien kan er door stakingen in Hollywood op dit moment niet bijzonder veel worden gedaan.
Maar Total Film sprak met David Heyman, producer van de Harry Potter-films en uitvoerend producent van de nieuwe serie. Hij vertelt dat het inderdaad nog vroeg is en dat er nog niet eens een schrijver is aangenomen. Maar hij hoopt dat de serie iets speciaals wordt en dat de serie de boeken dieper kan doorgronden.
In zekere zin is dat een open deur: een heel seizoen van een serie per boek zou vrijwel automatisch betekenen dat er meer uit dat boek tot leven gebracht kan worden dan in een film. Toch zal het goed nieuws zijn voor veel fans. Want hoewel de films over het algemeen goed gewaardeerd werden, zijn veel fans het erover eens dat er vooral in latere delen veel goede elementen uit de boeken werden weggelaten.

Release Harry Potter reboot nog niet in zicht

Het zal nog wel even duren voor we met eigen ogen kunnen zien of de nieuwe Harry Potter serie beter is dan de films. Zoals Heyman al aangeeft is het nog erg vroeg. Er kunnen nog wel jaren overheen gaan voordat er schrijvers zijn gevonden, een cast is en er opnames zijn gedraaid voor het eerste seizoen.

Populair Nieuws