‘Dit kan Apple’s Mixed Reality headset allemaal’

News
woensdag, 19 april 2023 om 18:00
apple 132960
Het is een beetje een open geheim dat Apple werkt aan een Mixed Reality headset die AR en VR combineert. Dat product zou binnenkort op WWDC worden onthuld. Bloomberg heeft van bronnen vernomen wat je zoal van de headset kunt verwachten.
Al jaren werkt Apple aan een Mixed Reality headset, maar de features van het apparaat zijn nog redelijk mysterieus. Maar met de release dichterbij dan ooit komt er nu het nodige naar buiten. Zo worden veel apps waar Apple-gebruikers mee bekend zijn aangepast voor VR.
Zo kun je onder anderer je mail, contactenlijst en berichten bijhouden in VR. Ook Apple Maps en de Boeken-app krijgen versies die voor de bril zijn aangepast. FaceTime krijgt een functie waarmee alle bellers plaats kunnen nemen in een virtuele vergaderzaal. In veel andere gevallen wordt de iPad-versie van een app licht aangepast om te werken in VR of AR.
Verder speelt fitness een belangrijke rol bij de headset. Hetzelfde geldt voor gaming, al maakt Apple daar zelf geen software voor. Bestaande VR-games kunnen naar de headset geport worden. Een eventuele port van het geliefde Beat Saber kan fitness en gaming eventueel combineren, maar het is niet bekend of die game naar de headset komt.

Hoe werkt de Mixed Reality headset van Apple?

De Mixed Reality headset van Apple onderscheidt zich van de meest VR-headsets door de manier waarop je hem bedient. Meestal zijn daar controllers voor nodig, maar de headset van Apple houdt bij waar je ogen en handen zijn en registreert gebaren die je maakt om hem te bedienen. Of Apple met dit alles een succesformule te pakken heerft moet nog blijken.