Geen zorgen bij Red Bull over F1 2023-seizoen: "Max wordt ook weer iets beter"

News
dinsdag, 03 januari 2023 om 18:30
max verstappen gp mexico 2022f1667204418
Een nieuw seizoen betekent nieuwe kansen en Ferrari en Mercedes azen op de titel. Toch maakt Helmut Marko, de adviseur van Red Bull Racing, zich geen zorgen. Mede dankzij Max Verstappen.
Het is geen understatement om te zeggen dat Red Bull Racing en Max Verstappen het F1 2022-seizoen hebben gedomineerd. Aan het begin leek Ferrari het sterkste te zijn, maar al snel liet de regerend wereldkampioen zien dat hij niet zo makkelijk is om te verslaan. En alle blunders bij Ferrari hielpen ook niet mee.
Aankomend seizoen wordt alleen wel een uitdaging voor het team van Red Bull Racing. Doordat het budget van 2021 met een fractie is overschreden, krijgt het team minder tijd in de windtunnel dit seizoen. En aangezien teams al minder tijd krijgen afhankelijk van hun positie op de ranglijst, wordt het zeer belangrijk om meteen geen fouten te maken tijdens de ontwikkeling van de auto.
Helmut Marko maakt zich in ieder geval geen zorgen. Hij put namelijk vertrouwen uit de regelwijzigingen en de kracht van het team. Dat vertelt hij in een interview met het Oostenrijkse ServusTV.

“Door de straf moet het team erg efficiënt werken, alles moet direct raak zijn. Gelukkig zijn de technische wijzigingen voor volgend jaar niet heel erg groot. Bovendien blijft het team bij elkaar en Max wordt weer iets beter. Daarom denk ik dat we voorzichtig al optimistisch kunnen beginnen aan het seizoen.”

Wordt Mercedes weer een uitdager?

Natuurlijk is Ferrari niet de enige concurrent voor Red Bull in 2023. Mercedes heeft vorig jaar geen goede auto afgeleverd aan het begin van het seizoen en heeft veel moeten leren. Het team komt aankomend seizoen alleen met een andere filosofie voor de auto, waardoor het plotseling een grote uitdager kan worden voor de titel.