Halo TV serie verliest showrunner al na één seizoen

News
maandag, 28 juni 2021 om 11:30
10 dingen die wij willen weten over halo infinite op e3 2019 151236 5f1624867760
Liefhebbers van de Halo franchise hebben niet alleen Halo Infinite om naar uit te kijken, er komt ook een Halo TV serie aan. Het project heeft nu wel al haar showrunner verloren na slechts één seizoen.
De productie van verfilmingen van games hebben meer dan eens grote problemen. Zo is de Mass Effect-film er nooit gekomen, de Uncharted-film heeft door de jaren heen ook al veel vertraging opgelopen en de Halo TV serie is al maar liefst acht jaar in de maak. In 2022 zal de serie alleen wel eindelijk lanceren op de streamingdienst Paramount+, een aantal maanden na de release van Halo Infinite.
Als de serie een succes is en een tweede seizoen verdient, dan komt de productie wel voor een groot probleem te staan. Variety meldt namelijk dat de showrunner van de Halo TV serie, Steven Kane, na het eerste seizoen zal stoppen. Kane zit de laatste twee jaar al in Boedapest voor de productie en wil terugkeren naar de Verenigde Staten voor ‘persoonlijke redenen’.

Niet de eerste showrunner die vertrekt

Het vertrek van Kane is niet de eerste keer dat de Halo TV serie al vroegtijdig een showrunner verliest. Initieel was Steven Kane namelijk een co-showrunner. Samen met Kyle Killen zou hij het project gaat leiden. Voordat de productie alleen goed en wel was begonnen, was Killen alweer vertrokken.
Aangezien ViacomCBS al veel geld in het project heeft gestoken, lijkt het aannemelijk dat er ook een tweede seizoen van de Halo serie gaat komen. Het zal dus belangrijk worden om een nieuwe showrunner te vinden en deze keer hopelijk één die wat langer zal blijven.

Populair Nieuws