Halo Infinite spelers willen de item shop boycotten

News
donderdag, 25 november 2021 om 15:30
halo infinite gameplayf1632817206
Halo Infinite spelers zijn het niet eens met de prijzen van items in de in-game shop en willen de digitale winkel daarom boycotten. Onlangs is als verassing de multiplayer voor de game gratis uitgebracht en het lijkt er op dat de multiplayer modus een soort Fortnite moet worden.
Gezien het succes van Fortnite is het geen raar idee van ontwikkelaars om games free-to-play te maken. De winst op de game komt dan van micro-transacties uit de in-game shop. Bij Halo Infinite lijkt dit ook het plan te zijn, maar spelers zijn hier niet blij mee.

Spelers roepen op tot boycott

Een aantal Halo Infinite spelers roepen andere spelers op om de item shop te boycotten. Het gaat de spelers niet per se om dat er een item shop in de game zit, maar dat de prijzen volgens de spelers veel te hoog zijn. De spelers hopen dus dat door de boycott de prijzen omlaag gaan.
De kosten van de in-game items zijn ook wel hoog. Iemand die bijvoorbeeld alle items van seizoen 1 wil aanschaffen is al meer dan 1000 euro kwijt.
Het is alleen de vraag of de boycott ook gaat helpen. Het zal lastig zijn om alle spelers te laten stoppen met het kopen van items uit de shop, maar als er veel negatieve reacties komen wordt de kans op een reactie vanuit Microsoft en 343 Industries wel groter.
Er waren bijvoorbeeld ook veel negatieve reacties op het besluit van Crystal Dynamics en Square Enix om XP boosts te verkopen in de item shop van Marvel's Avengers. De developer van de game heeft dit besluit toen ook teruggedraaid.