De perfecte draadloze gaming setup maak je zo!

Article
donderdag, 25 november 2021 om 15:00
razer viper ultimatef1637064287
Technologie voor draadloze gaming accessoires heeft de laatste jaren grote sprongen gemaakt. Daardoor zijn er een aantal zeer interessante opties bijgekomen. Met deze accessoires maak je de perfecte draadloze gaming setup!

Razer Viper Ultimate

Wanneer je een paar jaar geleden aan de gemiddelde gamer had gevraagd of hij of zij wilde gamen met een draadloze muis, dan zou je al snel ‘nee, dank je’ als antwoord hebben gekregen. Dat is ook niet zo vreemd, want al zit er al een beetje vertraging op de lijn. Dat kan het verschil tussen leven en dood betekenen in competitieve shooters als Counter-Strike Global Offensive of Fortnite. En dat is al helemaal te merken met een muis, wat natuurlijk een directe verlenging is van je crosshair.
Gelukkig hebben verschillende fabrikanten enorme sprongen gemaakt de laatste tijd op het gebied van draadloze technologie, waar Razer één van de grootste is geweest. Dat is ook duidelijk te merken aan de populariteit van het bedrijf, want de muizen van Razer zijn in groten getale te vinden op de muismatten van veel gamers.
Het flagship van Razer is daarbij de ultralichte Razer Viper Ultimate, die slechts 74 gram weegt. Qua vorm houdt de fabrikant daarbij de geliefde Viper-vorm aan, die eerder al als bedrade versie is uitgekomen. Dankzij de afmetingen ligt de Viper Ultimate comfortabel in de hand en is ideaal voor palm-, fingertip- en hybrid-gebruikers. De muis ligt wel relatief laag, dus zal hij misschien niet zo perfect zijn als je een agressieve claw-gebruiker bent.
Dankzij de geavanceerde draadloze technologie van Razer hoef je je geen zorgen te maken over lag in games, want qua reactietijd is de muis nog beter dan veel bedrade concurrenten. Mits de dongle binnen bereik is natuurlijk, maar dat is met de bijgeleverde charging dock geen probleem, omdat je die met gemak vlak voor je muismat neer kan zetten. Een ander punt waar je je geen zorgen over hoeft te maken zijn vervelende double clicks. De Razer Viper Ultimate maakt namelijk gebruik van optische switches, die een response time hebben van maar 0.2 milliseconden.
De eerder benoemde charging dock is niet alleen handig om je dongle dichtbij te houden. Het zorgt er bovendien voor dat je wel heel makkelijk de Razer Viper Ultimate kan opladen. Je kan de muis simpelweg bovenop de dock zetten na een potje gamen en bij de volgende sessie is hij weer helemaal opgeladen. Niet dat dat altijd nodig is, want met een volle accu kan de draadloze muis met gemak een hele week mee. Een onmisbare accessoire dus in jouw perfecte draadloze gaming setup!
razer blackwidow v3 prof1637064482

Razer BlackWidow V3 Pro

Met alleen een muis is natuurlijk je draadloze gaming setup niet klaar. Naast de Razer Viper Ultimate moet immers ook een toetsenbord staan met dezelfde capaciteiten, zodat je volledig zonder snoeren kan gaan gamen en af kan rekenen met je tegenstanders. Of dat nu is in het singleplayer avontuur van Marvel’s Guardians of the Galaxy of de multiplayer oorlog in Battlefield 2042.
De ideale companion voor de Razer Viper Ultimate is dan ook de Razer BlackWidow V3 Pro. De BlackWidow toetsenborden zijn al jaren een bekende naam als het gaat om mechanical keyboards en dat is niet zonder reden. Tegenwoordig heeft Razer bovendien haar eigen switches waar je uit kan kiezen, met de clicky Razer Green switches en de lineaire, stille Razer Yellow switches.
Net zoals de Viper Ultimate maakt de BlackWidow V3 Pro ook gebruik van Razers HyperSpeed Wireless-technologie. Dat betekent dat je zonder latency en vertraging draadloos kan gamen en typen. Als de accu bijna leeg is, dan kan je altijd de USB-C-kabel gebruiken om de BlackWidow op te laden en tegelijkertijd even te gebruiken als een bedraad toetsenbord.
Naast de indrukwekkende draadloze technologie en de mechanische switches van Razer, heeft de BlackWidow V3 Pro ook nog andere interessante features. Zo krijg je een comfortabele polssteun bij het toetsenbord, heb je media controls binnen handbereik inclusief een draaibare volume-regelaar en kan je natuurlijk genieten van felle, kleurrijke RGB-belichting.
razer barracuda x 2021 lifestyle shoot7 1f1637064613

Razer Barracuda X

Met de Viper Ultimate en BlackWidow V3 Pro heb je de tools in huis om de aanval in te zetten op je tegenstanders, maar het is natuurlijk ook belangrijk om te weten waar je tegenstanders mee bezig zijn in games. Daarom is een goede gaming headset een accessoire die niet genegeerd mag worden.
Gelukkig heeft Razer ook een goede draadloze optie voor al je audio tijdens het gamen met de Razer Barracuda X. De lichte, draadloze headset is eenvoudig aan te sluiten op je PC, dankzij de meegeleverde dongle en je hoeft voor de rest geen software te downloaden. En de Barracuda X is niet alleen te gebruiken op PC, maar ook op de consoles van Sony en Nintendo. Sterker nog, de koptelefoon heeft zelfs support voor de Tempest 3D audio van de PlayStation 5.
Voor de Barracuda X gebruikt Razer haar eigen TriForce 40MM drivers. De techgigant heeft daarbij een techniek ontwikkeld om de drivers in te stellen, zodat er een duidelijk onderscheid is tussen de lage, midden en hoge tonen. Dat zorgt ervoor dat frequenties niet in elkaar overvloeien en je altijd duidelijk kan horen wat er in een spannend potje gebeurt. Dat geldt overigens ook voor je teamgenoten wanneer je praat in de microfoon, want de mic onderdrukt omgevingsgeluid en legt de focus op jouw stem.
Natuurlijk is het ook fijn om een comfortabele gaming headset op je hoofd te zetten, zodat je de hele dag door kan gamen zonder pijn aan je oren of hoofd. Daarom heeft Razer het gewicht van de Barracuda X flink teruggeschroefd naar slechts 250 gram. Samen met de memory foam oorkussens zorgt dat voor een ultiem comfort dat je bijna laat vergeten dat je een headset op je hoofd hebt.
Dit artikel is in samenwerking met Razer.