Marvels Avengers wordt Pay-to-Win volgens fans

News
vrijdag, 08 oktober 2021 om 16:30
marvels avengersf1636021384
Crystal Dynamics, de ontwikkelaar van Marvels Avengers heeft de mogelijkheid toegevoegd om een XP boost te kopen in de webwinkel van de game zelf. Fans zijn niet blij met deze toevoeging en delen hun ongenoegen via de Marvels Avengers subreddit.
Het is nu mogelijk voor spelers om een XP boost te kopen via de in-game winkel van Marvels Avengers, dat meldt VGC. Die beslissing gaat in tegen eerdere uitspraken van uitgever Square Enix. In-game aankopen zouden namelijk alleen voor cosmetisch zijn en niet voor bepaalde voordelen in de game. Een XP boost kopen is wel een in-game voordeel en niet te vergelijken met bijvoorbeeld een andere outfit die je met echt geld kan aanschaffen. Fans zijn teleurgesteld in de ontwikkelaar en vinden dat de game Pay-to-Win is geworden dankzij deze toevoeging.

Gebroken belofte voor Marvels Avengers

Meagan Marie, community manager van Square Enix, maakte op de E3 van 2019 nog duidelijk dat Marvels Avengers geen Pay-to-Win game zou gaan worden met allerlei lootboxen en andere in-game voordelen waar je met echt geld voor moet betalen. Rond de tijd van deze uitspraken waren er nog geen regels over lootboxen, waardoor een groot gedeelte van de games zo'n optie kregen om meer geld te verdienen. Fans waren dus erg blij met het nieuws dat Marvels Avengers niet die kant op zou gaan. Dat Square Enix nu toch zo'n stap maakt voelt voor loyale fans als een soort verraad.
Het is maar de vraag hoe groot de impact van de woede van de fans zal zijn. De verkoop van XP boosts is namelijk gekomen nadat Marvels Avengers is toegevoegd aan de Xbox Game Pass. Door deze toevoeging zal de game waarschijnlijk een golf aan nieuwe spelers krijgen. De nieuwkomers zullen waarschijnlijk niets weten van de gebroken belofte. Wel is het zo dat de game dat de game riskeert een aantal loyale fans te verliezen.

Populair Nieuws