Halo Infinite grote afwezige op The Game Awards 2020

News
dinsdag, 17 november 2020 om 11:30
halo infinite box artf1595497725
Op 11 december vindt The Game Awards 2020 plaats. Deze award show is voor veel mensen uit de gamewereld altijd een mooi, maar toch ook spannend moment. Dit jaar zal The Game Awards in aangepaste vorm plaatsvinden vanwege COVID-19, maar er is helaas ook een grote afwezige. Halo Infinite slaat The Game Awards 2020 helemaal over.

Veel onrust rondom Halo Infinite

De Halo franchise is al sinds jaar en dag één van de paradepaardjes van Microsoft op gebied van gaming. En de planning was dat er dit jaar een nieuwe game uit de serie zou verschijnen: Halo Infinite. Alleen zoals je op XGN.nl misschien wel hebt gelezen, er kwam wat vertraging in. En al deze vertraging zorgden er al voor dat er al meerdere regisseurs zijn opgestapt.

Een logische beslissing?

Mede vanwege de komst van de next-gen met de Xbox Series X/S en de PlayStation 5, zal de lat tijdens The Game Awards 2020 erg hoog liggen. Er zijn het afgelopen jaar een boel games uitgekomen, een aantal waren iets minder een succes maar er zaten zeer zeker ook een aantal pareltjes tussen. Brian Jarrard, de community-directeur van 343 Industries (de ontwikkelaars van Halo Infinite) heeft alvast de druk van de ketel gehaald. Jarrard heeft bevestigd dat er vanuit Halo Infinite geen plannen zijn voor The Game Awards 2020. Jarrard geeft aan dat het misschien vervelend is om te horen voor de fans, maar dat het toch echt de beste beslissing is. Jarrard hoopt dan ook binnen enkele weken met “een update van hoog niveau te komen”.

The Game Awards

Volgende maand is alweer de zevende editie van The Game Awards, die vanwege corona helaas online moet plaatvinden. De eerste editie vond plaats in The AXIS in Las Vegas. De vijf edities daarop vonden plaats in het Microsoft Theater in Los Angeles. De grote winnaars waren in chronologische volgorde: Dragon Age: Inquisition, The Witcher 3: Wild Hunt, Overwatch, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, God of War en Sekiro: Shadows Die Twice.

Populair Nieuws