Halo Infinite co-op is alleen bedoeld om met vrienden te spelen

News
maandag, 25 juli 2022 om 17:08
halo infinite co opf1658136524
Microsoft en 343 Industries zijn momenteel bezig om co-op voor Halo Infinite uit te testen. Die modus heeft momenteel geen online matchmaking en zal dat ook niet krijgen. Co-op is alleen bedoeld om met vrienden te spelen.
Nu de beta test voor de co-op modus van Halo Infinite druk gaande is, is spelers iets opmerkelijks opgevallen. Er is namelijk alleen maar een optie om de campagne in co-op te spelen met vrienden, er is geen online matchmaking.
Normaal is het niet zo vreemd dat er functies missen uit een beta test, maar het gaat hierbij niet om een functie die is uitgeschakeld voor de test. Een woordvoerder van Xbox heeft namelijk bevestigd aan GamesRadar dat ook de volledige versie van de co-op modus geen online matchmaking krijgt.

“Online matchmaking zal niet beschikbaar zijn voor de laatste versie van co-op. We moedigen spelers aan om de Halo LFG en de nieuwe Discord voice call feature te gebruiken op Xbox om spelers te vinden die ook de beta spelen.”

Co-op voor Halo Infinite vaak uitgesteld

Normaal komt de co-op modus voor Halo games tegelijkertijd als de game zelf uit, maar voor Halo Infinite is de modus uitgesteld. En niet zo’n klein beetje. De singleplayer campagne van Halo Infinite is namelijk alweer uitgekomen in november, dus spelers wachten al flink wat maanden op de co-op modus.
De feature had eigenlijk ook al een stuk eerder gelanceerd moeten worden, maar 343 Industries heeft co-op steeds weer uitgesteld. Nu de beta bijna ten einde is, lijkt de modus dan eindelijk bijna gelanceerd te worden voor Halo Infinite.