Epic Games geeft een gratis horrorgame weg voor Halloween

News
donderdag, 26 oktober 2023 om 17:00
epic gamesf1645113725
Het is bijna Halloween en dat zullen we weten ook! Epic Games geeft opnieuw een geweldige horrorgame weg maar denkt ook aan de wat meer tere zieltjes gedacht.
Epic Games is op de griezelige toer, precies op tijd voor Halloween! Mochten we vorige week al kennis maken met The Evil Within, deze week gooit Epic er nog een schepje bovenop.Ook deze week heeft Epic Games weer twee gratis games in petto voor ons.
Fans van griezelen en horror komen helemaal aan hun trekken met het minstens zo enge tweede deel van The Evil Within. Wie een net wat minder stevige maag heeft, maar toch wel een beetje mee wil griezelen, kan terecht bij de tweede gratis game van Epic Games. Daarin gaan we stevig platformen en puzzelen, maar schuwen we de schaduwen niet. Nog steeds oppassen dus!

The Evil Within 2

The Evil Within wordt wel eens omschreven als een combinatie tussen Resident Evil en Silent Hill. Dat zijn niet de slechtste games om mee vergeleken te worden!
In deze survival horror speel je opnieuw als detective Sebastian Castellanos, die alles verloren heeft. Hij krijgt de kans om zijn dochter te redden, maar moet zich daarvoor opnieuw onderdompelen in de nachtmerrie die STEM heet. Je hebt de keuze hoe je wil proberen te overleven: je kan vallen zetten, wapens gebruiken of proberen via stealth je vijanden te passeren. Wat je ook doet, je bent je leven nooit zeker!
The Evil Within 2 is algemeen hoog gewaardeerd en ook onze eigen Theo waardeerde de game met een puike 8,5.

Tandem: a Tale of Shadows

Van een heel ander kaliber, maar niet minder gewaardeerd, is Tandem: a Tale of Shadows. Deze platformer/puzzelaar raapte de ene na de andere hoge score bij elkaar. Dat is niet zonder reden: Tandem ziet er prachtig uit en doet een beetje denken aan een 2D versie van Alice: Madness Returns.
Tandem is net als Alice een platformer, maar daar houdt de vergelijking wel mee op. In Tandem speel je, de naam verklapt het al, als twee personen: Emma en haar teddybeer Fenton. Samen moeten ze het mysterie van de verdwenen magiër Thomas Kane zien op te lossen.
Dat doen ze door afwisselend in zij- en bovenaanzicht te spelen, wat bijzondere puzzels en platforming tot gevolg heeft. Emma speelt top-down en verlicht de omgeving met haar lamp, waarna Fenton de schaduwen kan gebruiken in zij-aanzicht.
Dat alles wordt vormgegeven in een grafische stijl die volgens de ontwikkelaars geïnspireerd is door Tim Burton, Jules Vernes en Conan Doyle. Sla deze bijzondere game dus vooral niet over!

Gratis games in de Epic Games Store

In tegenstelling tot veel andere 'gratis' games zijn de wekelijkse gratis games in de Epic Games Store echt gratis. Je hoeft er niets voor te doen, behalve het claimen van de game. Je hebt er geen abonnement voor nodig en hoeft er geen andere aankoop voor te doen!
Eenmaal geclaimed blijft de game voor altijd van jou. Wie regelmatig games in de Epic Games Store claimt heeft zo al honderden gratis games weten te scoren, waaronder Death Stranding, Homeworld Remastered Collection, Fallout New Vegas, Warhammer 40,000: Gladius - Relics of War, Shadow Tactics - Aiko's Choice, Dishonored en nog veel meer.
Naast de wekelijkse gratis games heeft Epic nog veel meer games die je gratis kan scoren. De Epic Games Store heeft ook een grote lijst games die altijd gratis te spelen zijn. Hieronder zitten bekende namen als Rocket League, Paladins, Smite, Genshin Impact, Neverwinter, Fortnite, World of Warships, Trackmania en League of Legends. De complete lijst gratis games vind je hier.
Let op: je kan de gratis games alleen in de periode tussen donderdag 17.00 uur en precies een week erna claimen, maar de game is en blijft daarna voor altijd in je account en gratis te spelen. Je hoeft de game niet eens te downloaden of te spelen, als je de game in de gratis periode claimt is hij daarna op elk moment te downloaden uit de Epic Games Store.