Steam heeft een grote update voor VR-gebruikers gelanceerd

News
donderdag, 26 oktober 2023 om 11:30
valve indexf1698312514
VR-gebruikers kunnen nu een stuk beter hun Virtual Reality-bril gebruiken in combinatie met Steam. Valve heeft namelijk een grote SteamVR 2.0 update gelanceerd.
Valve is geen nieuwe naam op het gebied van Virtual Reality. Het Amerikaanse bedrijf heeft meteen samengewerkt met HTC om de HTC Vive te ontwikkelen en later is Valve ook nog gekomen met een eigen VR-bril, de Valve Index.
Natuurlijk moet Virtual Reality dan ook goed geïntegreerd worden in Steam, het belangrijkste platform van Valve. Daarom is het bedrijf in 2017 gekomen met SteamVR, een apart programma om VR-games op Steam te draaien voor verschillende Virtual Reality-brillen.
Zes jaar later heeft Valve een grote update gelanceerd voor SteamVR. Je kan nu SteamVR 2.0 downloaden, voor de volgende stap op het gebied van Virtual Reality op Steam. Dat heeft Valve aangekondigd in een blogpost.

“In deze release brengen we alles wat nieuw en spannend is op het Steam-platform naar VR. Dit is onze eerste grote stap in een grotere voortdurende inspanning om het Steam-ecosysteem beter te verenigen voor alle gebruikers, waardoor een consistentere ervaring op alle apparaten wordt geboden. Dankzij deze update kunnen we in de toekomst ook veel sneller en vaker nieuwe Steam-functies toevoegen.”

Wat is er nieuw in SteamVR 2.0?

Gebruikers van SteamVR zullen nu meteen aan de slag kunnen met veel features die al standaard waren in de normale versie van Steam en ook op de Steam Deck. Daarnaast is het toetsenbord flink uitgebreid met meer opties voor typen en emoji’s. Ook is Steam Chat en Voice Chat nu geïntegreerd in SteamVR.