Beetlejuice 2 release wordt mogelijk ook uitgesteld

News
donderdag, 26 oktober 2023 om 16:30
beetlejuicef1698325991
Er zijn berichten dat de releasedatum van Beetlejuice 2 mogelijk wordt uitgesteld. Deze langverwachte sequel van Warner Bros. keert terug naar Tim Burton's iconische visie op het hiernamaals en het personage Beetlejuice, gespeeld door Michael Keaton.
De klassieker uit 1988 zou dus een vervolg moeten krijgen, die nu naar alle waarschijnlijkheid lang wordt uitgesteld. Oorspronkelijk gepland voor september 2024, zou in de film Winona Ryder en Catherine O'Hara opnieuw schitteren naast Michael Keaton, terwijl Wednesday-ster Jenna Ortega zich bij de cast voegt. De opnames begonnen in mei en de films bleken nagenoeg af te zijn, maar er werd helaas roet in het eten gegooid vanwege de lopende SAG-AFTRA-staking in Hollywood.
Volgens Variety behoort Beetlejuice 2 tot de vele Warner Bros.-producties die mogelijk vertraging oplopen door de schrijvers en acteursstaking. Als de productie niet binnen enkele weken wordt hervat, kan de release helemaal worden uitgesteld tot 2025 of later.
Ondanks de onzekerheid blijft de film vooralsnog gepland voor september 2024. Regisseur Tim Burton beweert dat de sequel al voor 99 procent is voltooid.

Onduidelijkheid rondom releasedatum

Of de film daadwerkelijk wordt uitgesteld, is nog niet bekend. Het feit dat de film bijna voltooid is, is sowieso voor fans een positief teken. Warner Bros. hoopt mogelijk nog de geplande release voor 2024 te behouden, maar de aanhoudende acteursstaking en de onzekerheid rond hervatting van de verschillende producties van diverse films en series zorgen voor grote onzekerheden in Hollywood.
Kortom, terwijl Beetlejuice 2 zich in de laatste productiefase bevindt, blijft de vraag of deze de geplande releasedatum zal halen of dat de film wordt uitgesteld vanwege de staking en andere onzekere factoren. Zo was Dune 2 al helemaal klaar, maar is de grote release van Warner Bros. uitgesteld naar 15 maart 2024.