GTA uitgever verwacht PS5 Pro te zien

News
vrijdag, 19 mei 2023 om 13:30
playstation 5f1603819462
De huidige console-generatie zit alweer in zijn derde jaar, wat het moment kan zijn voor geüpgrade versies. Er gaan al geruchten over bijvoorbeeld een PS5 Pro. Ook Take-Two, de uitgever van Grand Theft Auto, verwacht nieuwe consoles, maar die verwachtingen zijn niet al te bijzonder.
Het is niet ongebruikelijk dat er in het midden van de levenscyclus van een systeem ineens een nieuwe versie komt. Die kan kleiner en goedkoper zijn, of juist krachtiger en duurder. Nadat er vorige generatie een PS4 Pro en Xbox One X verschenen, verwachten veel mensen ook deze generatie verbeterde consoles te zien.
Ook Take-Two CEO Strauss Zelnick verwacht dat er een PS5 Pro en een verbeterde Xbox Series X komen, zo bevestigt hij aan GameIndustry.biz. Zelnick geeft alleen aan dat de verbeterde consoles van de vorige generaties niet zoveel veranderden aan de zaken van Take-Two. Mogelijk zal de introductie van een PS5 Pro en een Xbox-equivalent ook niet zoveel uitmaken.

Wanneer komt de PS5 Pro?

Er zijn al langere tijd geruchten over de release van een PS5 Pro. Sony zelf heeft er nog niet over gesproken, maar er wordt door insiders gesproken van een release in 2024. Dat is ook min of meer een uiterste datum, aangezien een nieuwe console na 2024 volgens tenminste één insider geen zin meer heeft.
Over een vergelijkbare upgrade van de Xbox Series X wordt minder gesproken. Er zijn in ieder geval geen noemenswaardige geruchten over een upgrade. Uiteraard heeft Xbox deze generatie al consoles die in kracht verschillen, dankzij de budget-optie die de Xbox Series S biedt.

Populair Nieuws