GTA The Trilogy Remastered is weer speelbaar op PC

News
maandag, 15 november 2021 om 15:00
gta trilogy definitive editionf1633945664
GTA The Trilogy Remastered is onlangs uitgekomen, maar was een tijdje niet meer speelbaar op PC. Daar is nu gelukkig verandering in gekomen, want de game is weer speelbaar op de PC. Na de release was de game tijdelijk niet meer speelbaar. Veel spelers waren hier kwaad om, maar nu is de trilogie weer beschikbaar voor de spelers.
Op 11 november werd Grand Theft Auto: The Trilogy - Definitive Edition gelanceerd op de verschillende platformen. Een paar uur later ging de Rockstar Launcher offline, dus konden PC spelers de net aangeschafte trilogie niet meer spelen. Iets later kwam de Launcher weer online, maar dan zonder de trilogie.

Waarom werd de trilogie offline gehaald?

De reden dat Rockstar de trilogie offline heeft gehaald, komt omdat er bestanden in de game zaten die hier niet in thuis horen. Er zaten bijvoorbeeld nog oude notities in van developers van de originele games, maar er stonden ook bestanden in van liedjes waarvan de licentie van was verlopen. Daarnaast zaten er ook verwijzingen in naar een controversiële minigame.
Deze bestanden zouden nu niet meer aanwezig zijn. Rockstar heeft de game dus weer beschikbaar gemaakt voor spelers. Rockstar heeft ook haar excuses aangeboden aan alle spelers die de nieuw aangeschafte game niet direct konden gaan uitproberen.
Rockstar moet voorzichtig zijn met welke bestanden wel en niet in de game zitten. Vooral liedjes kunnen voor grote problemen zorgen. Hier moet Rockstar namelijk licenties voor aanschaffen, maar veel van deze licenties zijn al verlopen. Sommige liedjes zijn dus ook niet meer te horen in de trilogie. Rockstar heeft ook een lijst met liedjes die wel beschikbaar zijn naar buiten gebracht.