GTA Remastered Trilogy ondanks bugs goed verkocht

News
dinsdag, 08 februari 2022 om 13:30
gta trilogy definitive editionf1633945664
Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition was misschien wel één van de meest controversiële releases van 2021. De game is een bundel van remasters van geliefde GTA games, maar kon rekenen op felle kritiek toen bleek dat deze Remastered Trilogy vol bugs zat. Toch blijkt nu dat de trilogie goed is verkocht.
Take Two, de uitgever van de GTA-franchise heeft onlangs de cijfers van het afgelopen kwartaal bekendgemaakt aan investeerders. Hierbij heeft de uitgever aangegeven dat de GTA Remastered Trilogy beter presteert dan verwacht. Precieze verkoopcijfers van de game worden niet gegeven, maar VGC berekent dat het rond de 10 miljoen exemplaren moet zitten.
In de hele GTA-reeks zijn nu zo’n 370 miljoen games verkocht, 160 miljoen daarvan is GTA V. De cijfers van vorig jaar waren 355 miljoen voor de hele reeks en 155 miljoen voor GTA V. Dat betekent dat er in het afgelopen jaar 10 miljoen GTA-games zijn verkocht die niet GTA V zijn.
Het kan goed zijn dat een deel daarvan afkomstig is van andere oudere releases die nog zijn verkocht. Maar aangezien de GTA Remastered Trilogy een nieuwe release is, lijkt het waarschijnlijk dat die game goed is voor het merendeel van de 10 miljoen.

Hoe zit de toekomst van GTA eruit?

Ondanks de goede verkoop heerst er veel onvrede rondom de GTA Remastered Trilogy. Rockstar heeft dan ook al beloofd deze games zo goed mogelijk te fixen. Een hopelijk betere remaster komt volgende maand in de vorm van de next-gen update voor GTA V. Wie iets nieuwers wil spelen kan wachten op GTA VI, waarvan de ontwikkeling onlangs eindelijk bevestigd is.