The Tinder Swindler-oplichter verbannen op Tinder na Netflix-documentaire

News
dinsdag, 08 februari 2022 om 13:00
ts unit 105f1644315135
Shimon Hayut, de oplichter die centraal staat in The Tinder Swindler, ondervindt nu consequenties na de release van de Netflix-documentaire. Hayut is namelijk geband van datingapp Tinder.
Netflix komt wel vaker met spraakmakende documentaires, denk bijvoorbeeld aan Making a Murderer of Tiger King, en nu is het opnieuw raak. De streamingdienst heeft deze week namelijk de docu The Tinder Swindler gelanceerd op haar platform. In deze film staan de praktijken van oplichter Shimon Hayut centraal, die tegenwoordig als Simon Leviev door het leven gaat.
Via Tinder benaderde hij vrouwen als de zoon van een schatrijke diamanten-zakenman en wist hij hen op den duur over te halen om geld aan hem te lenen, dat hij vervolgens nooit terug gaf. Dat is hem nu op een ban komen te staan op Tinder, zo meldt het bedrijf aan Variety.

The Tinder Swindler lijkt ook geband op Instagram

Hoewel Leviev verbannen is van Tinder, was hij tot voor kort nog wel actief op social media. Zo had de Israeliër een Instagram-account, met meer dan 200.000 abonnees. Daarop plaatste hij een Story dat hij binnenkort zijn kant van het verhaal zal vertellen en dat hij alleen aan het acteren was voor de Netflix-documentaire. Ook zei hij dat het ‘hoog tijd is voor de vrouwen om de waarheid te vertellen’. Ondertussen lijkt alleen ook Instagram actie te hebben ondernomen, want het account van Leviev is niet meer te bereiken.
Tinder voert ondertussen al langer actie om oplichters en andere criminelen te weren van de datingapp. Het bedrijf probeert namelijk de controle terug te krijgen, door bijvoorbeeld legitimatie te vragen van gebruikers door hun ID-bewijs te laten zien. Daardoor zijn praktijken als catfishing niet meer mogelijk. De update is alleen nog niet wereldwijd uitgerold, vooralsnog gaat het om vrijwillige legitimatie.

Populair Nieuws