GTA V next-gen release is volgende maand

News
dinsdag, 08 februari 2022 om 8:00
gta 5 cityf1586865209
Dat er een next-gen versie van GTA V voor de PlayStation 5 en Xbox Series X|S aan zit te komen is al een tijdje bekend. Nu is de releasedatum eindelijk vrijgegeven. In maart 2022 kunnen we genieten van betere graphics en allemaal andere leuke verbeteringen.
Rockstar laat weten dat de game betere graphics krijgt, maar liefst 4k met 60fps. Ook komt er een betere draw distance, gedetailleerde textures, HDR-optie en ray tracing. Naast deze updates komen er ook specifieke veranderingen voor de console van jouw keuze, zoals ondersteuning van de adaptive triggers op PS5. Ook vertelt Rockstar dat de lange laadschermen waar GTA V inmiddels bekend om staat, flink ingekort zullen worden met de nieuwe update. De verbeterde versie komt op 15 maart 2022 uit.
Als het goed is krijgen PlayStation 4 en XBox One gebruikers de optie om al hun online en offline data te verplaatsen naar de next-gen console, zodat je niet helemaal opnieuw hoeft te beginnen na de update. Ook ontvangen beide consoles een standalone versie van GTA Online, deze zal voor PlayStation 5 spelers de eerste drie maanden gratis te spelen zijn.
Deze versie krijgt nieuwe content, zoals Hao’s Special Workshop garage. Hier kunnen tien voertuigen geüpgraded worden. Rockstar laat in de patch notes niet weten of de update extra geld gaat kosten, maar waarschijnlijk zal dit niet het geval zijn. Voor de standalone versie daarentegen moet je waarschijnlijk wel extra geld neerleggen.

Wanneer sterft GTA V eindelijk uit?

In 2013 kwam GTA V uit en tot op de dag van vandaag is de game nog steeds enorm populair. Grote updates zijn er bijna niet meer, maar zo nu en dan komt er wel nieuwe content naar de game. Deze nieuwe update voor de next-gen console is de grootste technische update die GTA V in een lange tijd ontvangt. Uitsterven zal de game voorlopig niet, aangezien deze vorig jaar de meest bekeken game is op Twitch. Dit heeft voor een groot deel te maken met FiveM, een GTA V spin-off waarin spelers deel kunnen nemen aan een rollenspel.