De exclusieve Horizon Forbidden West PS5 voordelen

Article
dinsdag, 08 februari 2022 om 14:00
horizon forbidden west headerf1643114569
Horizon Forbidden West is nog maar een kleine maand van spelers verwijderd. De game staat op de planning voor zowel de PlayStation 4 als PlayStation 5. De open-world game van Guerrilla krijgt op de PS5 alleen wel een aantal voordelen doordat de nieuwe tech optimaal gebruikt kan worden. Alle voordelen van Horizon Forbidden West op PS5 leggen we voor je uit.

Quality en Performance Mode

Laten we aftrappen met de Quality en Performance Mode. Horizon Forbidden West krijgt op de PlayStation 5 twee verschillende modi om uit te kiezen. De eerste hiervan is een Quality Mode. Via deze modus kun je de game op PS5 spelen in 4K terwijl je van een framerate van 30 FPS geniet.
Op de PlayStation 5 is er alleen ook nog een Performance Mode. Via deze optie kun je de game spelen in 60 FPS. Helaas is niet bekend in welke resolutie je de game dan speelt. Daarvoor moeten we wachten tot de release. Wel kun je tijdens je avontuur in de Forbidden West schakelen tussen de twee modi.
horizon forbidden west 3f1622150785

Grafisch indrukwekkender

Ongeacht de modi is er nog een ander grafisch element dat op de PlayStation 5 net een stapje anders is. Het betreft de cinematic lighting rig die gebruikt wordt voor de game. Op de PlayStation 4 wordt deze gebruikt tijdens de cutscenes van de game, maar door de kracht van de PS5 kan de feature daar volledig benut worden.
Dat betekent dat de cinematic lighting rig ook tijdens de gameplay aan staat. Dit zorgt ervoor dat Aloy met meer detail door de wereld loopt. Hier stopt de grafische verbetering alleen niet. Daaruit moet duidelijker worden dat de kracht van de PS5 extra details in de wereld met zich meebrengt en daardoor realistischer oog.
Visueel uit zich dit door middel van extra details. Verder wordt op de PS5 een speciale rendering-techniek gebruikt voor scènes die zich onderwater afspelen. Ook hierdoor wordt meer detail toegevoegd, zoals de manier waarop golven in beeld worden gebracht.
horizon forbidden west 4f1622150852

DualSense

Naast grafische upgrades kun je op de PlayStation 5 ook veranderingen vinden in de gameplay. Tenminste, het gevoel van de gameplay gaat iets op de schop dankzij de PS5. Dit komt door de DualSense. Deze is voorzien van Adaptive Triggers en worden volledig benut.
Mathijs de Jonge, regisseur van de game, heeft al bevestigd hoe dit de ervaring moet veranderen. De regisseur zegt dat de adaptive triggers ervoor zorgen dat ieder wapen unieker voelt. Verder zal bij het aanspannen van de boog ook wat weerstand zijn via de triggers waardoor je nog meer het gevoel krijgt alsof je een boog aanspant.
De DualSense brengt naast de adaptive triggers nog mogelijkheid met zich mee in de vorm van haptic feedback. Hiermee voel je in je handen als het ware wat Aloy voelt als ze bijvoorbeeld een krat duwt of wanneer je de Pullcaster opwindt. Verder moet je de sensatie van gras voelen wanneer je stealth mode door het gras wil sluipen.
horizon forbidden west shellsnapperf1640170345

Vliegensvlugge laadtijden

Uiteraard zijn alle features van de DualSense optioneel. Bij iedere game op de PlayStation 5 kun je ervoor kiezen om deze uit te zetten. Toch is er op de PS5 geen ontkomen aan het volgende voordeel: de SSD. In tegenstelling tot de PlayStation 4 is de PS5 voorzien van een SSD waardoor games vele malen sneller opgestart kunnen worden.
In open-world games als Horizon Forbidden West is het voordeel van de SSD het meest waarneembaar. De PS5 gaat lange laadtijden vermoedelijk drastisch verminderen en fast travel lijkt tevens een stuk sneller te gaan in het nieuwe deel. Precieze tijden rondom de verbteringen zijn er nog niet, maar als we kijken naar andere open-world games weten we dat laadtijden doorgaans drastisch minder zijn op de PlayStation 5.
horizon forbidden west 2f1632911376

3D Audio

Als laatste is er nog 3D Audio. Op de PlayStation 5 kun je gebruikmaken van 3D Audio bij een aantal games. Ook Horizon Forbidden West gaat deze feature op de PlayStation 5 benutten. In de gameplay vertaalt dit zich naar de mogelijkheden om machines te spotten.
Dankzij de 3D Audio-optie (die je met de 3D Pulse Headset kunt gebruiken bijvoorbeeld) kun je hierdoor gemakkelijker machines besluipen. Doordat je vanaf een afstandje al hoort waar de machines zitten, kun jij je tactiek hierop afstellen. Ook is het tijdens gevechten handig dat je weet waar machines vandaan komen door dit via 3D Audio te horen. Zo kom je niet voor een verrassing te staan.

Populair Nieuws