Beta versie GTA Online brengt van alles boven tafel

News
vrijdag, 04 augustus 2023 om 14:00
gta online teamf1631115245
GTA Online is nu zo’n tien jaar uit en spelers denken misschien wel alles te weten over de game. Maar er is nu van alles boven tafel gekomen over een vroege versie van de game. Een oude bèta met geschrapte content is namelijk weer speelbaar gemaakt.
Bèta-versies van games lijken vaak al aardig op het eindproduct, maar zijn vaak toch net even anders. Maar omdat veel bèta’s nooit publiek beschikbaar zijn, weten we maar zelden hoe een game eruit had kunnen zien. Maar GTA-fans kunnen nu in een nooit uitgebrachte versie van GTA Online duiken en ontdekken allerlei geschrapte content.
Twitteraar KimiSha19 heeft een oude bèta van GTA Online aan de praat gekregen en niemand lijkt die ooit eerder gezien te hebben. Er worden dan ook allerlei interessante ontdekkingen gedaan. De game ziet er namelijk niet alleen anders uit dan in de uiteindelijke versie, maar heeft ook verschillende features en content die niet bestaan in het GTA Online zoals we dat nu kennen.
In de bèta kun je op het Wasted-scherm namelijk van alles zien over hoe je aan je einde bent gekomen: naast de naam van de verantwoordelijke speler kun je ook zien welk wapen er gebruikt werd en waar het allemaal gebeurde. Ook lijkt het mogelijk te zijn geweest om backup in te schakelen van gangs, geleid door onder andere Lamar. Je kon in de bèta zelfs meerdere personages maken, waarvan in de uiteindelijke versie van de game absoluut geen sprake is.

Wanneer is de release van GTA 6?

Terwijl sommige fans zich bezig houden met een zeker 10 jaar oude bèta van GTA Online, zijn anderen juist hard aan écht nieuwe content toe. Die is gelukkig in ontwikkeling, al is nog niet duidelijk wanneer GTA 6 verschijnt. De laatste aanwijzingen suggereren dat Rockstar op 2024 mikt.