Call of Duty Modern Warfare 3 komt eerder naar PlayStation

News
maandag, 14 augustus 2023 om 14:00
modern warfare 3f1691481546
Call of Duty Modern Warfare 3 verschijnt later dit jaar, op 10 november. Maar je kunt de game al eerder spelen via een bèta. Die lijkt eerder naar PS4 en PS5 te komen dan naar Xbox.
Het is al jaren gebruikelijk dat je de nieuwe Call of Duty al voor release kunt spelen. Wie de game in de pre-order zet, wordt namelijk uitgenodigd voor een bèta van de game. Ook voor Modern Warfare 3 wordt dat weer het geval, zo is naar buiten gekomen via het Arabische YouTube-kanaal van Sony (via CharlieIntel).
Dat onthult ook dat de bèta eerst op PlayStation verschijnt. De bèta is op PS5 en PS4 te spelen voordat hij naar enig ander platform komt. Het verschil is minstens vijf dagen, maar een exacte datum is er nog niet.
Het is niet ongebruikelijk dat PlayStation de bèta als eerste krijgt. Sony is al lange tijd partner van Call of Duty en spelers op PS4 en PS5 krijgen daarom allerlei voordeeltjes. Maar het zou kunnen dat dat vanaf volgend jaar niet meer het geval is: het is steeds waarschijnlijker dat Microsoft Activision Blizzard en dus Call of Duty binnenkort over mag nemen.

Call of Duty blijft speelbaar op PS5

Na de overname van Activision Blizzard lijkt het misschien onwaarschijnlijk dat PS4- en PS5-spelers nog voordelen krijgen, maar de game blijft wel speelbaar op PlayStation-consoles. Na lang verzet heeft Sony daarvoor namelijk een deal getekend met Microsoft. Vergelijkbare deals maken dat Call of Duty ook naar Nintento-platforms en verschillende clouddiensten komt.