‘GTA 6 was oorspronkelijk veel groter’

News
maandag, 01 augustus 2022 om 12:12
gta 6 gameplay geruchtenf1612272539
Er is de afgelopen week veel te doen om GTA 6. Een bekende en doorgaans betrouwbare insider kwam namelijk met wat interessante details rondom de game. Maar nu wordt beweerd dat de game een stuk kleiner wordt dan aanvankelijk de bedoeling was.
Als we Jason Schreier van Bloomberg mogen geloven, komt GTA 6 met een vrouwelijke protagonist, die bovendien deel uitmaakt van een Bonnie & Clyde-achtig duo. Het verhaal rondom dit duo zou zich afspelen in een fictieve versie van Miami.
Maar volgens anonieme bronnen van Axios Gaming is zowel het aantal speelbare personages als de setting teruggeschaald van veel grotere plannen. Er zou op zeker moment sprake zijn geweest van een viertal personages. Deze zouden zich door drie verschillende steden hebben bewogen.
Dat komt ook overeen met wat Schreier al te melden had. Ook hij stelde dat de game veel groter zou zijn en zelfs enorme delen van de Amerikaanse continenten speelbaar zou maken. Over precies drie steden en vier protagonisten had hij het niet, dus het is onduidelijk of Axios en Schreier over precies dezelfde informatie beschikken.
gta artworkf1675766953

GTA 6 wordt na release uitgebreid

Het is overigens goed mogelijk dat een deel van de plannen voor een grotere game nog op tafel ligt. Schreier gaf al aan dat Rockstar plannen heeft missies en steden aan GTA 6 toe te voegen na release. Zo kan GTA 6 vrij groot worden, zonder dat er intensieve crunch voor nodig is om de releasedatum te halen.