Nieuwe Verstappen op de baan in F1: "Hij is nu net zoals Hamilton"

News
woensdag, 27 juli 2022 om 15:21
si202204240408 newsf1651832790
Het is duidelijk dat er veel druk van de schouders van Max Verstappen is gevallen na vorig seizoen. Volgens F1-journalist Daniel Ortelli zien we daardoor een nieuwe Verstappen, die meer lijkt op Lewis Hamilton.
Sinds afgelopen weekend heeft Max Verstappen maar liefst 27 overwinningen in de Formule 1 op zijn naam staan, waardoor hij gelijk staat met legende Jackie Stewart. Ondanks al zijn overwinningen zet de Nederlander niet meer alles op het spel om als eerste te eindigen in een race.
Dat is ook F1-journalist Daniel Ortelli opvallen. In de F1 Nation Podcast vertelt hij hoe de aanpak van de regerend wereldkampioen is veranderd dit seizoen.

"Max behaalt nu resultaten zoals Lewis dat vroeger deed. Hij stond altijd op het podium en finishte de races. Nu hebben we een nieuwe Max die zo cool is, zo ontspannen, dat het hem niet kan schelen of hij wint of tweede of derde wordt. Hij wil gewoon de punten pakken."

Verschil en overeenkomsten met Verstappen

Terwijl Verstappen juist vrijwel foutloos over de baan rijdt dit jaar, heeft Charles Leclerc al een paar fouten gemaakt, met de grootste in Frankrijk. Volgens Erik van Haren, F1-journalist bij De Telegraaf, is het verschil met Verstappen duidelijk te zien, maar er zijn ook overeenkomsten. "Max maakte die fouten in het verleden en hij zal ze misschien ook later maken."
Door de crash van Leclerc is de strijd voor de titel in ieder geval heel lastig geworden voor de Ferrari-coureur. Momenteel staat de Monegask maar liefst 63 punten achter in het kampioenschap op de Nederlander, met nog 10 races te gaan.

Populair Nieuws