Hamilton vertrekt, maar is erg enthousiast over nieuwe auto van Mercedes

News
vrijdag, 01 maart 2024 om 16:30
lewis hamilton pre season test bahrein 2024f1709303195
Volgend jaar vertrekt Lewis Hamilton naar Ferrari, maar dit jaar lijkt zijn wens bij Mercedes eindelijk in vervulling te gaan. De coureur is namelijk erg enthousiast over de nieuwe W15.
Toen Lewis Hamilton al voor het seizoen ook maar begonnen was om een contract bij Ferrari te tekenen voor 2025, was dat voor velen een teken aan de wand voor Mercedes. De zevenvoudig wereldkampioen zou namelijk niet tevreden zijn met de auto en daarom al snel de beslissing hebben gemaakt om de overstap te maken.
Maar tijdens de tweede vrije training deed de nieuwe W15 het opvallend goed op het circuit van Bahrein. De coureurs van Mercedes waren het snelste, met Hamilton bovenaan de ranglijst. Nu kan er voor de race nog van alles veranderen, maar de Brit is wel zeer enthousiast over de nieuwe auto die hij tot zijn beschikking heeft gekregen. Dat laat hij weten tegenover F1 TV.

“Ik ben dit jaar veel blijer met de auto. Mijn zitpositie is eindelijk verder naar binnen, ik heb een beter gevoel voor de auto bij het naderen van de bochten. Maar er zijn ook andere gebieden die zijn verholpen en verbeterd en daardoor voelt de auto écht een keer als een raceauto.”

W15 kan nog sneller

Ondanks dat Mercedes al een goede beurt maakte tijdens VT2, ligt er volgens Hamilton nog meer performance op tafel met de setup van de auto. Aangezien de auto een compleet nieuw ontwerp heeft gekregen, moet het team volgens de Brit al het werk met de setups weer opnieuw uitvoeren.
Aangezien de pre-season test dit jaar maar drie dagen duurde en die tijd verdeeld moest worden over beide coureurs, is er niet veel tijd geweest om de setup op het circuit van Bahrein perfect te maken. Hamilton hoopt dan ook dat de auto nog een stap kan maken voor de race op zaterdag.