GTA 6-ontwikkelaar baalt flink van gelekte trailer

News
woensdag, 06 december 2023 om 11:00
gta 6 trailer luciaf1701763197
Gisteren kwam eindelijk de eerste trailer voor GTA 6 uit, maar wel een stuk eerder dan gepland was. De ontwikkelaars bij Rockstar balen van de verpeste officiële lancering.
Fans hebben er lang op moeten wachten. Het is immers al meer dan tien jaar geleden dat GTA 5 verscheen. Maar gisteren werden dan eindelijk de eerste officiële beelden van GTA 6 gedeeld met het grote publiek. Het was ook al bekend dat op 5 december de trailer uitgebracht zou worden, maar de video werd al een stuk eerder dan gepland op YouTube vrijgegeven. De reden daarvoor was dat de trailer al was uitgelekt.
De lancering van de trailer had een groot feestje moeten zijn bij Rockstar, maar de vroege leak gooide roet in het eten. Gameplay-animator Javier Altman laat via Twitter weten dan ook enorm te balen van de gelekte video.

“Dit is echt klote. Ik hoopte dit morgen voor het eerst te kunnen zien, samen met mijn teamgenoten en collega's. Ik vind dat we dat moment verdiend hebben.”

Wel is de ontwikkelaar erg trots op wat hij heeft bereikt. Nadat de trailer officieel is uitgebracht, laat Altman weten ‘aan het huilen van blijdschap’ te zijn, om de reacties van iedereen te zien. Ook Amy Hartley, Associate Principal Animator voor GTA 6, is erg trots op het resultaat van de studio.

Record voor GTA 6

Met de release van de trailer heeft GTA 6 nu al meteen een nieuw record in handen. Het is namelijk de video dat geen popnummer is, dat het meest bekeken is op YouTube binnen 24 uur. Dat record was eerder in handen van Mr Beast, maar de trailer van GTA 6 is er met miljoenen views overheen gegaan. Momenteel heeft de trailer al meer dan 100 miljoen views bereikt.
De video die nog steeds het ultieme record in handen heeft is de muziekvideo Butter van BTS. Die clip kreeg maar liefst 108 miljoen views in 24 uur tijd.