‘GTA 6 krijgt weer single-player DLC’

News
woensdag, 17 augustus 2022 om 16:30
gta 6f1658229727
GTA 5 is bijna tien jaar oud, maar de online-game die gelijktijdig uitkwam krijgt nog steeds updates. Dat betekent alleen wel dat er voor GTA 5 zelf nooit single-player DLC is gekomen. Volgens een insider is Rockstar dat voor GTA 6 wel van plan.
Er gaan veel geruchten over GTA 6, waaronder ook de claim dat de game na lancering nog verder wordt uitgebracht. In een forumdiscussie over hoe dat gaat werken doet de bekende Rockstar-insider Tez2 een duit in het zakje. Volgens hem zal er single-player DLC komen, zoals dat vóór het succes van GTA Online gedaan werd.
GTA 4 kreeg namelijk een aantal single-player DLC’s en Rockstar had ook dergelijke plannen voor GTA 5. Maar door de populariteit van Online en de noodzaak om mensen op de ontwikkeling van Red Dead Redemption 2 te zetten, is dat er nooit van gekomen. Een vergelijkbaar idee zou nu gehanteerd worden voor GTA 6.
Dat wil zeggen dat er zoals al eerder gesuggereerd werd, nieuwe steden worden toegevoegd, waarbij de eerste golf DLC al vóór de release van uitgedacht wordt door Rockstar. Tez2 denkt dat deze voornamelijk relatief klein zullen zijn, zoals Cayo Perico en North Yankton in GTA Online. Met een beetje geluk denkt hij dat er ook volwaardige nieuwe steden bij kunnen komen.

Wat weten we over GTA 6?

Op het moment is er nog veel onzeker over GTA 6. Betrouwbare insiders beweren dat de game voor het eerst in de recente geschiedenis van de reeks een vrouwelijke protagonist krijgt. Rockstar zelf heeft aangegeven dat het alle verwachtingen van de game wil overtreffen.