GTA 6 hacker krijgt levenslange straf

News
vrijdag, 22 december 2023 om 9:30
gta 6f1701953898
De eerste officiële beelden van GTA 6 zijn onlangs uitgebracht. Maar vorig jaar kwam er ook al het één en ander naar buiten door een hack. De hacker die daar verantwoordelijk voor was krijgt een behoorlijke straf.
De eerste beelden van GTA 6 kwamen helaas naar buiten via een hack. De hacker die daarvoor verantwoordelijk was is nu veroordeeld tot een levenslange straf. Hij hoeft niet de gewone gevangenis in, maar een ziekenhuisgevangenis, meldt de BBC.
Omdat de hacker autistisch is, kon hij niet zelf aanwezig zijn bij zijn proces. De jury werd dan ook gevraagd om te bepalen of hij schuldig was, niet of hij criminele bedoelingen had. Op basis van een evaluatie van zijn mentale gezondheid is besloten dat hij levenslang moest krijgen.
De hacker is al eerder gearresteerd voor vergelijkbare misdrijven. In de periode dat hij vastzat in aanloop naar zijn proces heeft hij gewelddadig gedrag getoond en laten weten zo snel mogelijk weer cybermisdaden uit te willen voeren. Hij moet levenslang in een ziekenhuisgevangenis blijven, of totdat dokters oordelen dat hij geen bedreiging meer is.

Officiële GTA 6 trailer nu te zien

Inmiddels zijn er officiële beelden getoond van GTA 6. Deze laten zien dat veel eerdere geruchten waar zijn, waaronder de berichten dat de game zich afspeelt in en rond Vice City. Dat is de GTA-versie van Miami en de trailer zit daarom vol met personages gebaseerd op opvallende figuren uit het echte Florida. Daarmee heeft Rockstar een potentiële rechtszaak te pakken.