Grote telefoonstoring gemeld door de politie en ANWB

News
dinsdag, 15 juni 2021 om 10:30
storingf1623744697
Een groot aantal organisaties heeft deze ochtend te maken gehad met een landelijke grote telefoonstoring waar onder andere de ANWB maar ook de politie mee te kampen hebben gehad.
In de nacht op maandag en dinsdag had de politie in delen van het land last van een technische storing bij het telefoonnummer voor niet-spoedeisende zaken, waardoor dit nummer tijdelijk niet bereikbaar was. Hier hadden onder andere de regio’s Rotterdam, Utrecht en Flevoland last van. Dinsdagochtend vroeg was de geen-spoedlijn weer bereikbaar. Het noodnummer 112 was tijdens deze telefoonstoring wel bereikbaar. Waar de oorzaak van de storing ligt is niet bekend.

Grote telefoonstoring raakt ook andere organisaties

Naast de politie die last had van de telefoonstoring in de nacht en vroege ochtend, hadden organisaties zoals de ANWB, de gerechten, het CJIB en Mijnbouwschade Groningen last van deze storing. Zo meldt ANWB op Twitter eerder dinsdagochtend dat de Wegenwacht onbereikbaar was wegens de telefoonstoring, waardoor gestrande automobilisten hun pechmelding via de app of de website moesten doen. Even later meldt de ANWB dat de storing weer voorbij is.
Tijdens de telefoonstoring deze ochtend werd ook Rechtspraak.nl getroffen, waardoor op de site vermeld stond dat de rechtbanken en andere justitiële instanties mogelijk niet telefonisch bereikbaar zijn. Uiteindelijk zorgde deze storing voor vele ongemakken, waar grote organisaties getroffen werden en dus niet telefonisch bereikbaar waren.
De telefoonstoring lijkt nu de goede kant op te gaan, gezien de ANWB er geen last meer van heeft en de geen-spoedlijn van de politie weer beschikbaar is.