Nieuwe PS5 update brengt langverwachte feature

News
donderdag, 02 februari 2023 om 12:00
playstation 5 ps5 dualsense 5f1604590531
De PS5 is nu ruim twee jaar oud, maar dat wil niet zeggen dat er geen nieuwe features meer komen. Integendeel: er zijn meerdere features die al een tijdje worden verwacht. Een nieuwe update brengt de release dichterbij.
PS5-gebruikers die zijn uitgenodigd om beta-functies te testen hebben er een aantal nieuwe features bij. Vanaf nu kunnen ze bijvoorbeeld Discord gebruiken via de PS5. Deze feature zit er al lange tijd aan te komen, maar was tot dusver nog niet beschikbaar gesteld.
Door je Discord-account (opnieuw) aan je PSN-account te koppelen kun je via je PS5 deelnemen aan een voice chat op Discord. Met name bij games die crossplay ondersteunen is dat een handige manier om met teamgenoten te communiceren. De eerder geïntroduceerde mogelijkheid om op Discord te tonen wat je op PlayStation speelt blijft ook bestaan.

Nog meer nieuwe features voor PS5

Naast Discord zijn er nog meer handige features onderweg. Zo brengt de beta-update ook VRR ondersteuning voor 1440p schermen. Ook kun je je games nog nauwkeuriger sorteren en je data makkelijker overzetten van de ene console naar de andere. Controller-updates kunnen voortaan draadloos worden uitgevoerd.
Het is nog even onduidelijk wanneer dit alles voor alle gebruikers beschikbaar wordt. Sony geeft aan dat de update “in de komende maanden” wereldwijd wordt uitgerold. Dat klopt met een eerder gerucht dat de Discord-functionaliteit zou worden geïntroduceerd met een update die begin maart verschijnt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties