Baldur’s Gate 3 bug maakt opslaan voortgang onmogelijk

News
vrijdag, 04 augustus 2023 om 12:30
baldurs gate 3f1691076360
Fans hebben er lang op moeten wachten, maar Baldur’s Gate 3 is dan eindelijk uit. De lancering verloopt alleen niet helemaal soepel. Verschillende spelers ondervinden namelijk problemen met het opslaan van hun voortgang.
Baldur’s Gate 3 is net een dagje uit, maar spelers hebben nu al een zeer vervelende bug gevonden. Deze bug voorkomt namelijk dat je je voortgang kan opslaan. De getroffen spelers zijn daardoor grote delen van hun voortgang kwijt. ‘’Dit samen met een crash betekent dat ik de personagecreatie en de eerste 20 minuten op het schip helemaal opnieuw moest doorlopen,’’ schrijft een speler op Steam.
De getroffen spelers merken dat hun game vastloopt tijdens het synchroniseren. Hierdoor kunnen ze zowel niet opslaan als een save file laden. Sommige spelers lossen het probleem op om de cross-save-functionaliteit uit te schakelen, maar dit werkt niet voor iedereen. Andere spelers hebben zelfs de game verwijderd en opnieuw geïnstalleerd.

Wat moet je doen als je deze bug in Baldur’s Gate 3 ervaart?

Wat de precieze oorzaak van de bug is, is nog niet bekend. Ontwikkelaar Larian Studios is in ieder geval op de hoogte van het probleem. In een uitgebreide FAQ geeft de ontwikkelaar uitleg met wat je moet doen als je je voortgang niet kunt opslaan.
Baldur’s Gate 3 is op dit moment alleen op PC te spelen. Wie de game op de PlayStation 5 wil spelen moet nog een maandje wachten: tot 6 september om precies te zijn. Liever op de Xbox Series X/S spelen? Dan moet je misschien zelfs tot volgend jaar wachten.