Gratis PS Plus games voor juni 2022 bekendgemaakt

News
donderdag, 02 juni 2022 om 12:00
ps plus ps5f1631005854
Sony heeft de gratis PS Plus games voor juni 2022 bekendgemaakt. Zit er iets voor jou bij?
Het is weer het begin van een nieuwe maand en dus kijken PS Plus abonnees alweer reikhalzend uit naar de bekendmaking van de gratis games voor PS Plus voor de nieuwe maand. Ook deze maand kunnen PS Plus abonnees weer drie games gratis claimen voor PS4 en PS5. Dat was nog even spannend, omdat PS Plus Essentials in Azië inmiddels gelanceerd is en sommigen bang waren dat Sony nog maar twee games zou aanbieden. Dat blijkt dus niet het geval te zijn.
Sony maakt de line-up voor de nieuwe maand van PS Plus altijd bekend op de woensdag vóór de eerste dinsdag van de maand en deze maand valt dat dus op de eerste van juni en niet op de laatste woensdag van mei. Ook deze maand lekte de mogelijke line-up alweer uit, maar het is altijd weer spannend of dat lek dan ook klopt.
Ook deze maand lijkt de line-up weer uitgelekt te zijn. Niet via Dealabs, maar via een Chinese en Spaanse website, die de informatie van billbill kun al voortijdig online gevonden hadden. De notoire 'lekker' had dus ironisch genoeg zelf gelekt! Sony heeft nu een einde gemaakt aan de spanning en de officiële line-up bekendgemaakt.

Gratis PS Plus games juni 2022

Net als vorige maand komen de nieuwe gratis games beschikbaar op de eerste dinsdag van de maand. Dat betekent dat we vanaf 7 juni de volgende games kunnen downloaden:
Tot 7 juni kunnen de PS Plus games van mei nog gescoord worden:
Vergeet deze niet te claimen, ook als je nog geen PS5 hebt weten te bemachtigen!
Iedere maand worden er nieuwe games toegevoegd die gratis te downloaden zijn voor PS Plus abonnees. De games worden niet van de gebruiker zelf, maar blijven wel speelbaar zolang je het PS Plus abonnement hebt.
Om ze ook na mei te kunnen spelen hoef je de games niet te downloaden voor eind april claimen is voldoende. Vanaf dat moment staan ze in je PS Plus library zolang je PS Plus abonnement loopt en kan je ze altijd downloaden en spelen.

PS Plus gaat op de schop

Sony heeft bekendgemaakt dat PlayStation Plus flink op de schop gaat. De geruchten dat PlayStation PS Plus en PS Now namelijk gaat omgooien zijn werkelijkheid gebleken. Gelukkig hebben we alle details alvast voor je op een rijtje gezet.
In Azië is het nieuwe PS Plus inmiddels actief en verderop in juni is Europa, en daarmee dus ook Nederland, aan de beurt.