Sony maakt de PS Plus games voor mei 2023 officieel bekend

News
woensdag, 26 april 2023 om 18:00
ps plus ps5f1631005854
Eerder lekte de mogelijke line-up voor PS Plus Essential voor mei al uit. Zou het lek correct zijn? Sony maakt een einde aan de enorme spanning en heeft nu officieel bekendgemaakt welke games PS Plus gamers tegemoet kunnen zien begin mei.
Het is weer eind van de maand en dus maakt Sony bekend welke titels binnenkort voor PS Plus abonnees te downloaden en spelen zijn. De laatste maanden was dat tot het laatste moment spannend, maar dankzij billbil-kun was de spanning wel een beetje weg. Had hij het bij het rechte eind?
  • Grid Legends (PS4, PS5), een racegame van EA en Codemasters die in 2022 uit kwam
  • Chivalry 2 (PS4, PS5), een hack-and-slash game te voet en te paard
  • Descenders (PS4) een game waarin je op je mountainbike de steilste afdalingen heelhuids moet zien af te komen

PS Plus Essential games van april zijn ook nog beschikbaar

Wie de games van de maand april nog niet geclaimed heeft, kan dat nog tot 2 mei doen. De te claimen games zijn de volgende:
Deze games zijn nog tot 2 mei te claimen, daarna zijn ze vervangen door de games van mei 2023. Eenmaal geclaimd blijven de games van jou, zolang je je PS Plus abonnement hebt.
Om de games ook na april te kunnen spelen hoef je de games niet te downloaden, voor eind januari claimen is voldoende. Vanaf dat moment staan ze in je PS Plus library zolang je PS Plus Essential of hoger abonnement loopt en kan je ze altijd downloaden en spelen. Ook als je het laat verlopen en later weer activeert kun je je eerder geclaimde games weer spelen. Met de duurdere PS Plus Extra en Premium abonnementen kun je nog veel meer games gratis spelen, maar dan in een soort Game Pass-model.