Gratis FPS Tom Clancy's XDefiant aangekondigd door Ubisoft

News
dinsdag, 20 juli 2021 om 10:30
xdefiant headerf1626766699
Er gingen al langere tijd geruchten dat Ubisoft meerdere Tom Clancy-franchises zou combineren en dat is nu werkelijkheid geworden. De uitgever heeft namelijk de gratis FPS Tom Clancy’s XDefiant onthuld!
De wereld van Tom Clancy kent vele geliefde game-franchises. Denk bijvoorbeeld aan de Splinter Cell games met Sam Fisher, de futuristische oorlogsvoering van Ghost Recon en het loot-festijn van The Division. Ubisoft combineert die franchises nu in één game: XDefiant.
De nieuwe titel van Ubisoft is een gratis first person shooter, die spelers in een arena gooit voor snelle 6 vs. 6-gevechten. Daarbij is er veel variatie, want het is mogelijk om je ‘Defiant’ helemaal naar smaak aan te passen. Zo kies je zelf de factie, kenmerken, vaardigheden en ultras van je personage, voordat je losgelaten wordt in de arena. De facties waar je momenteel uit kan kiezen bestaan uit de Wolves (Ghost Recon), de Echelon (Splinter Cell), de Outcasts (The Division) en de Cleaners (The Division). Later zullen er nog meer facties aan XDefiant worden toegevoegd, uiteraard ook uit het universum van Tom Clancy.

Nog meer customization in XDefiant

Naast de Defiant die je kan maken met zijn of haar eigen vaardigheden, hebben spelers in de nieuwe FPS ook een groot wapenarsenaal tot hun beschikking, inclusief attachments en gadgets. Die kan je bij een respawn ook aanpassen om goed voorbereid te zijn om waar het potje op dat moment om vraagt.
Hoewel alle matches in XDefiant bestaan uit 6 vs. 6-gevechten, zijn er wel meerdere modi beschikbaar in de game. Uiteraard zijn er classics zoals Team Deathmatch, maar ook modi als Domination en Escort. Daarmee moet de game, gecombineerd met alle mogelijkheden om je Defiant aan te passen, een lang leven krijgen.
XDefiant zal uitkomen op PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One en Google Stadia. Wanneer de titel precies zal lanceren is nog niet bekend, maar in augustus kunnen spelers wel al aan de slag met een closed beta.