Gratis Final Fantasy XVI demo is nu te downloaden en spelen

News
maandag, 12 juni 2023 om 12:30
final fantasy 16 artworkf1683196528
Final Fantasy XVI komt er eindelijk aan later deze maand. Je kan de game nu ook al zelf gratis uitproberen, want de demo van Final Fantasy XVI is nu te downloaden en spelen.
In mei heeft producent Naoki Yoshida ons tijdens een Final Fantasy XVI-preview event verteld dat er een demo komt voor de game. Er was alleen nog geen releasedatum bekend voor de gratis trial. Daar is nu alleen verandering in gekomen. Tijdens een keynote speech heeft Yoshida namelijk onthuld dat de demo nu ineens te downloaden en te spelen is.
In de demo kan je het begin van Final Fantasy XVI beleven. Spelers kunnen een New Game starten en de Prologue spelen, wat ongeveer twee uur aan gameplay zal opleveren. Het is dus zeker geen karige demo. Bovendien kunnen spelers ook nog eens hun save data meenemen naar de volledige game, zodat je meteen verder kan spelen wanneer Final Fantasy XVI in de winkels ligt.
Als je de Prologue hebt uitgespeeld, dan zal er ook nog een speciale Battle Demo worden ontgrendeld. Zoals de naam verklapt kan je in die demo beter de combat van de game onder de knie krijgen.

Final Fantasy XVI release nabij

Dat de demo nu ineens beschikbaar is gemaakt, is niet zo heel vreemd. De demo zou namelijk voor de lancering van de game uitkomen en de release van Final Fantasy XVI komt er al snel aan. Op 22 juni zal de nieuwe RPG verkrijgbaar zijn op de PlayStation 5.
De game zal uiteindelijk ook naar PC komen, maar dat zal nog wel een tijdje duren. De ontwikkeling van die port moet namelijk nog beginnen, waardoor voorlopig de enige manier om de game te spelen een PS5 is.