Gotham Knights heeft nieuwe releasedatum

News
woensdag, 09 maart 2022 om 16:30
gotham knightsf1649944140
Ondanks dat de bèta onlangs even op Steam stond, is het al weer even geleden dat we via officiële kanalen iets hebben gehoord van Gotham Knights. De game stond voor 2022 op de planning en heeft nu eindelijk een releasedatum gekregen.
De meesten onder ons zijn wel bekend met de stad Gotham, de thuishaven van Batman in zijn strijd om het kwaad te bestrijden en zijn stad te redden van haar criminelen. Batman is dood en het is aan de Gotham Knights om de stad te beschermen. Tenminste, in de aankomende game Gotham Knights is dat het geval. De game zou eerder in 2021 verschijnen, maar werd uitgesteld naar 2022. Via Twitter heeft het officiële Gotham Knights-account de nieuwe releasedatum gedeeld.
Op 25 oktober 2022 zal Gotham Knights verschijnen. Gotham Knights is een RPG in de open wereld van Gotham. De speler kruipt in de huid van de Gotham Knights die de stad moeten beschermen tegen nieuwe bedreigingen, na de dood van Batman. De Gotham Knights zijn Batgirl, Nightwing, Red Hood en Robin. Gotham Knights zal een Gotham tonen hoe we het nog nooit eerder hebben gezien. De stad is een open wereld en zou dynamischer zijn dan we gewend zijn. De stad leeft en is interactief.

De schaduw van The Dark Knight

Het hele doel van Gotham Knights lijkt om in de schaduw van Batman te stappen. Dat zijn natuurlijk flinke schoenen om te vullen. De game kan alleen gespeeld worden of met een andere held. Gameplay van de game is al te zien en het lijkt erop dat de sfeer van de stad er goed in zit. Waar sommige potentiële spelers misschien nog onbekend zijn met Gotham, is de sfeer goed te herkennen uit eerdere Batman games. De wereld van Batman is door de jaren heen flink gegroeid, het is dan ook niet gek dat zijn (voormalige) hulpjes in zijn schoenen treden.
Het duurt nog even voordat de game uitkomt, dus begrijpen we het als je momenteel met iets anders bezig bent. Gelukkig zijn er genoeg manieren om toch een stukje Gotham of DC mee te krijgen. Zo draait momenteel The Batman nog in de bioscoop en is Peacemaker nu te zien op HBO Max.