'Google werkt eindelijk aan haar eigen smartwatch'

News
vrijdag, 03 december 2021 om 13:30
samsung galaxy watch 4f1633355563
Al sinds het begin van smartwatches is Google een belangrijke speler in de markt, maar de techgigant heeft nog nooit een eigen smartwatch gemaakt. Naar verluidt gaat daar nu verandering in komen.
Net zoals smartphones, is Google al vanaf dag één zeer betrokken geweest bij smartwatches. Zo kwam het bedrijf al vrijwel direct met Wear OS, een besturingssysteem voor smartwatches, net zoals Android dat is voor smartphones. Maar de techgigant heeft nog nooit zelf een digitaal horloge op de markt gebracht.
Volgens Insider gaat daar alleen verandering in komen. De publicatie meldt dat Google bezig is met haar eerste, eigen smartwatch en dat die mogelijk al op de markt kan komen in 2022. Het apparaat is momenteel nog in ontwikkeling onder de codenaam ‘Rohan’. Opvallend genoeg werkt de Google Pixel hardware group eraan, onafhankelijk van Fitbit - het fitness- en smartwatchbedrijf dat Google eerder dit jaar heeft overgenomen voor ruim 2 miljard dollar.
Er waren al langer speculaties dat Google een ‘Pixelwatch’ zou gaan maken, helemaal toen Fitbit werd overgenomen. Er werd namelijk verwacht dat Google de expertise van het bedrijf zou gebruiken bij de ontwikkeling van haar eigen smartwatch. Naar verluidt zal Google wel Fitbit-integratie verwerken in de nieuwe versie van Wear OS. De Samsung Galaxy Watch 4 die dit jaar is uitgekomen maakt gebruik van een aangepaste versie van Wear OS die samen met Galaxy is ontwikkeld.

Concurreren met de Apple Watch

Er zijn nog niet veel details bekend over de smartwatch van Google, maar Insider zegt wel dat Google er direct mee wil concurreren met de Apple Watch. Dat betekent ook dat de smartwatch duurder zal zijn dan de smartwatches van Fitbit en in een hoger segment komt te liggen. Het zal in ieder geval een flinke uitdaging voor Google gaan worden, want de Apple Watches worden elk jaar gezien als één van de beste smartwatches van het jaar.

Populair Nieuws