De top 5 beste smartwatches van 2020!

  Tegenwoordig worden steeds meer apparaten ‘smart’. Natuurlijk je smartphone, maar ook speakers in huis, je termostaat en je horloge. Smartwatches krijgen steeds meer functies en worden steeds beter, wat we dit jaar goed hebben gezien. Dit zijn de top 5 beste smartwatches van 2020!

  Samsung Galaxy Watch 3

  De laatste paar jaar komt Samsung elke keer tevoorschijn in lijstjes met de beste smartwatches van dat jaar. Zo verwonderlijk is dat niet, want het Zuid-Koreaanse bedrijf was één van de eerste partijen die een smartwatch op de markt bracht en heeft sindsdien er veel in geïnvesteerd. Met namelijk de Galaxy Watch-lijn is populair en zeer succesvol.

  Dat succes wordt voortgezet met de Samsung Galaxy Watch 3. Opvallend genoeg wordt de Galaxy Watch 2 overgeslagen, maar dat neemt niet weg dat het één van de beste smartwatches is van 2020. De fysieke rotating bezel is weer terug, waarmee je met gemak door alle beschikbare apps en menu’s kan scrollen, zonder dat je het AMOLED touchscreen vies moet maken met je vingers. En wat apps zelfs betreft is er een enorme scala aan keuzes, waarbij je het nog zo gek niet kan bedenken of het is beschikbaar voor de Galaxy Watch 3.

  De eerste Galaxy Watch had een indrukwekkende batterij van een paar dagen, een eigenschap die de Galaxy Watch Active en Active 2 niet konden opvolgen. De Galaxy Watch 3 kan door de nieuwe features en het scherpe en kleurrijke scherm niet de vier dagen aantikken, maar wel een respectabele twee dagen. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken wanneer je hem ‘s nachts vergeet op te laden. Maar als Samsung bij haar volgende versie de accu nog groter weet te maken, dan zal het bedrijf ongetwijfeld volgend jaar ook weer op de lijst staan!

  Apple

  Apple Watch Series 6

  Eigenaren van iPhones hebben niet veel keuze als het aankomt op smartwatches. Hoewel er wel veel smartwatches zijn die technisch gezien iOS ondersteunen, moet je het daarbij vaak doen met een stuk minder features dan iemand die Android gebruikt. Gelukkig heeft Apple zelf nog de Apple Watch lijn, waar met de Series 6 weer een sterke nieuwe smartwatch aan is toegevoegd.

  Qua uiterlijk lijkt de Apple Watch Series 6 veel op haar voorgangers, maar deze keer zijn er wel meer nieuwe kleuren bijgekomen om je pols op te fleuren. Apple blijft qua design bij de oude formule en dat maakt niks uit, want de voorgaande Apple Watches hadden al een sterk modern ontwerp.

  Intern is er wel wat veranderd aan de Apple Watch Series 6. Zo zit er nu een nieuwe sensor ingebouwd die het zuurstofniveau in je bloed kan meten, naast de ECG-sensor en hartslagsensor die er al in zaten. Daarnaast is er ook een andere processor, die de snelheid iets verhoogt.

  De Apple Watch Series 6 heeft daarnaast een ingebouwde sleep tracker functie, naast de grote hoeveelheid beschikbare apps waarmee je je gezondheid en activiteiten op je iPhone kan bijhouden. Wij hopen alleen dat Apple een keer de batterijduur volgend jaar kan verbeteren, want met 18 uur blijft dat aan de magere kant. Gelukkig is de smartwatch wel in twee uurtjes opgeladen dankzij fast charging.

  Fitbit

  Fitbit Versa Sense

  Fitbit is voornamelijk bekend geworden als bedrijf dat fitness trackers maakt, maar de laatste jaren zijn daar ook smartwatches bijgekomen met de Versa-lijn. Fitbit is sindsdien overgenomen door Google en de verwachting was dat er nu nog meer de focus wordt gelegd op smartwatches. Met maar liefst twee nieuwe toevoegingen aan de Versa-lijn lijkt dat zeker het geval, waarbij de Fitbit Versa Sense het nieuwe vlaggenschip is.

  De nieuwe smartwatch heeft niet voor niets Sense, want het nieuwe apparaat van Fitbit heeft een heel scala aan sensoren. Zo kan het natuurlijk je hartslag meten, zit er een ECG-sensor in, kan je slaap worden bijgehouden en een nieuwe sensor kan zelfs je stressniveau meten. Wanneer je te veel stress hebt zal de smartwatch een paar oefeningen aanbieden om weer tot rust te komen.

  Die Fitbit Versa Sense is dan ook ideaal voor fanatieke sporters, met andere functies en activiteiten die gericht zijn op mensen die veel sporten. Natuurlijk kan je ook gewoon notificaties binnen krijgen van je smartphone en belletjes met je smartwatch voeren. Heb je geen zin om elke nacht je smartwatch op te laden, dan is de Fitbit Versa Sense ook een goede keuze. Met een accuduur van zes dagen kan je bijna de hele week doorkomen op één charge.

  Huawei

  Huawei Watch GT 2 Pro

  Als we het hebben over accuduur, dan kunnen we de Huawei Watch GT 2 Pro niet onbesproken laten. Toen de eerste smartwatches op de markt kwamen gebruikte Huawei de WearOS software van Google, maar in 2018 stapte over op haar eigen operating system met LightOS in de Huawei Watch GT.

  Ook de recent gelanceerde Huawei Watch GT 2 Pro gebruikt de eigen LightOS van Huawei en dat is duidelijk te merken. Op één charge kan je maar liefst twee weken doorkomen. Daar komt wel bij kijken dat je geen extra applicaties kan downloaden via een ingebouwde store, zoals dat wel kan met de Apple Watch en de Samsung Galaxy Watch 3. Gelukkig staan er wel al verschillende apps voorgeïnstalleerd op de smartwatch, waar met name sporters blij van zullen worden. Natuurlijk kan je ook gewoon notificaties binnen krijgen en telefoongesprekken voeren via je Huawei Watch GT 2 Pro.

  Het grootste verschil met de normale Huawei Watch GT 2 is deze keer het ontwerp. De body is gemaakt van één stuk lichtgewicht titanium en het scherm wordt bedekt met krasbestendig saffierglas. Zonder veel poespas en een leren bandje ziet de Huawei Watch GT 2 Pro er zeer stijlvol uit die niet zal misstaan op veel polsen. Je moet je alleen afvragen of je genoeg kan nemen met de beschikbare apps op Huawei’s smartwatch.

  Apple

  Apple Watch SE

  De Apple Watch Series 6 is het vlaggenschip van Apple, maar we begrijpen dat niet iedereen zich die smartwatch kan veroorloven. En dat begrijpt Apple zelf ook. Daarom heeft het Amerikaanse bedrijf dit jaar ook een budget smartwatch uitgegeven, de Apple Watch SE. Het horloge draagt daarmee dezelfde subnaam als de prijsvechtende iPhone van Apple.

  Ondanks de lagere prijs hoeft de Apple Watch SE niet veel onder te doen voor de Apple Watch Series 6. Als je je geen zorgen maakt om je gezondheid, dan is de SE zelfs een no-brainer. De smartwatch deelt namelijk de meeste functies van de Series 6, maar moet het doen zonder de blood oxygen- en ECG-sensor en een always-on display.

  Voor de rest zijn alle andere features aanwezig, zoals het prachtige scherm, de vele apps en de synergie met je iPhone. Als je dus op zoek bent naar een goedkopere smartwatch voor je iOS smartphone, dan is de Apple Watch SE een uitstekende keuze en een smartwatch die niet op deze lijst mag ontbreken!

  Eindejaarslijsten op XGN.nl

  Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat we gaan terugblikken op 2020 en vooruitblikken op 2021 op XGN.nl. Houd de site dus goed in de gaten om het neusje van de zalm te ontdekken wat er zich dit jaar heeft afgespeeld op het gebied van games, films, series en tech!

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.