5 Pokémon Unite tips om goed te beginnen

Article
vrijdag, 23 juli 2021 om 16:00
pokemon unitef1674750576
2021 zag de terugkeer van Pokémon Snap, maar het is lang niet de enige Pokémon-titel die dit jaar verschijnt. Zo is free-to-play-game Pokémon Unite sinds deze week uit en natuurlijk wil je wel goed aan de nieuwe MOBA beginnen. Met deze vijf Pokémon Unite tips schiet jij goed uit de startblokken.

1. Essentiële tutorial

Als je fan bent van MOBA’s en dit niet de eerste keer is dat je de voetjes waad in het genre, is het nog steeds slim om de volledige tutorial van Pokémon Unite door te lopen. Deze zorgt er namelijk met zes stappen voor dat je compleet klaar bent voor je eerste gevecht in de Pokémon-wereld. De eerste drie tutorials laten je zien hoe je punten scoort en aanvalt, maar het zijn de laatste drie die van groot belang zijn.
Die laten namelijk zien dat de MOBA een stukje dieper is en verschilt van League of Legends of Dota 2. Door wilde Pokémon die in het gras lopen aan te vallen kun je het speelveld namelijk opschudden. Sommige Pokémon geven je namelijk buffs, terwijl andere Pokémon je een handje helpen met het scoren van punten. Dit is een uitleg die je alleen via de tutorials krijgt, dus mag je deze eigenlijk niet overslaan als je wil domineren op het strijdtoneel.
nswitchds pokemonunite 15f1627036223

2. Kies je Pokémon

Het kiezen van een Pokémon is een centrale keuze in vrijwel iedere titel en in Pokémon Unite is dat niet anders. In tegenstelling tot andere games is de keuze van je Pokémon, iets wat je kan doen nadat je je Unite License hebt gekregen, vrij belangrijk voor je speelstijl. Iedere Pokémon heeft namelijk een andere manier om het beste ingezet te worden.
De keuzes zijn als volgt:
  • Eldegoss (support)
  • Snorlax (defender)
  • Pikachu (ranged)
  • Charizard (all-round)
  • Talonflame (speedster)
Kies niet zomaar blind voor de Pokémon die je het leukst vind. In plaats daarvan raden we je aan om te kiezen voor de Pokémon die het beste bij je speelstijl past. Als je de rest van het team ondersteunt tijdens de matches, is het slim om voor Eldegoss te kiezen of Talonflame. De vuurvogel is namelijk snel genoeg om over de map te sprinten voor een last-minute assist.
Snorlax is daarentegen ideaal als je moet verdedigen, maar kan ook in de aanval van onschatbare waarde zijn door zijn grote health pool. Dit wil zeggen dat je Snorlax best als het schild van de aanval kan gebruiken terwijl Pikachu vanaf een afstandje aanvalt. Charizard is daarentegen voor vrijwel iedere situatie inzetbaar, maar blinkt op geen enkel vlak echt uit tenzij je goed bent in MOBA’s.
2021 07 7 pokemon unite 3

3. Leer je lane

Net als andere MOBA’s is het belangrijk om te leren hoe de lanes werken. In Pokémon Unite is dat niet anders natuurlijk, want ook daar moet je weten hoe iedere lane werkt. Het slimste om te doen is dan ook bij Battle Prep even te kijken. Daar kun je Map Path vinden. Als je op de Edit-knop klikt, kun j e vervolgens de lane selecteren die het beste is voor je Pokémon.
Zo is het voor Speedsters handig om te kiezen voor de center-lane, terwijl defenders en attackers het beste de top-lane kunnen pakken. De all-rounders blijven dan nog over natuurlijk en die kunnen het beste kiezen voor de bottom-lane. Uiteraard is het niet een verplichte regel om de lanes zo in te delen, maar in de eerste uren is het wel een handige manier om te spelen.
2021 07 7 pokemon unite 2f1625130093

4. Beloningen innen

Buiten het spelen om zijn er ook nog een aantal dingen om rekening mee te houden. Zo moet je nooit vergeten om de Events en Challenges-tabjes te controleren. Hier kun je namelijk constant nieuwe beloningen innen. Dagelijks en wekelijks kun je hier nieuwe beloningen en uitdagingen vinden.
Zorg er dus voor dat je deze bij iedere keer dat je de game opstart even langsloopt om te kijken of je niet iets vergeet. De reden dat je dit jezelf even moet aanleren is dan ook simpel. De game herinnert je zelf niet goed aan dat je misschien wel een beloning kunt claimen.
pokemon unite moba venusaurf1610957979

5. Settings afstellen

Als laatste moeten we het ook nog even hebben over de settings van de game. Het is namelijk aan te raden om toch even de Instellingen na te lopen, want die staan niet helemaal goed vanaf het eerste moment. Zo kun je het beste de Attack Controls even aanpassen en deze op Advanced Controls zetten. Dit geeft je namelijk betere controle over wie je aanvalt, iets wat in een MOBA cruciaal is.
Ook is het waardevol om even naar het Lock-On icoontje te kijken. Deze kun je namelijk aanzetten vanuit de Instellingen. Met de Lock-On kun je prioriteit geven aan welke Pokémon je aan wil vallen in een match. In grote groepsgevechten is dit uiterst belangrijk, want dan wil je niet onnodig aanvallen verspillen aan de verkeerde tegenstander.

Met deze Pokémon Unite tips kom je goed op gang

Met deze Pokémon Unite tips kom je de eerste uren zeker goed door. Heb je zelf nog andere tips of vragen? Laat ze hieronder weten in de reacties en dan helpen we je uit de brand!

Populair Nieuws