Apple opnieuw aangeklaagd voor trager maken van iPhones

  Apple is opnieuw aangeklaagd wegens een software-update, waarmee de iPhones bewust trager worden gemaakt. Apple heeft dit altijd ontkent en beweert dat als het daadwerkelijk het geval is, het niet bewust was. Nu is er in Portugal opnieuw een zaak gestart tegen het enorme techbedrijf.

  In 2017 ging Apple al door het stof omdat dit destijds gebeurde met de iPhone 6, 6 Plus en 6S Plus. Gebruikers van de telefoons werden toen niet gewaarschuwd voor een mogelijke vertraging in de snelheid van de telefoon door de update. Veel gebruikers hebben toen een vervangend toestel gekocht of de batterij vervangen omdat de update zoveel invloed had op de smartphones.

  Volgens Apple was de software-update toen nodig om te voorkomen dat de telefoons plotseling uit zouden vallen, doordat de oudere accu een piekmoment niet aankon. Apple ontkent dan ook dat zij bewust iets heeft gedaan om de levensduur van de iPhones te verkorten om klanten zo te forceren een nieuw toestel te kopen.

  Opnieuw aangeklaagd

  Eind vorig jaar spanden de Spaanse en Belgische consumentenbonden al meerdere rechtszaken aan tegen Apple. In de Verenigde Staten werd er tegen Apple ook een zaak geschikt voor 500 miljoen dollar (ongeveer 412 miljoen euro), maar ook hier erkent Apple geen schuld. De Portugese consumentenbond ‘Deco Proteste’, klaagt Apple nu opnieuw aan over het opzettelijk trager maken van de iPhone 6. Deco Proteste eist dat Apple consumenten moet betalen voor het vervangen van de batterij en tien procent van de waarde van iPhone.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.