‘Google Pixel 8a krijgt opvallend prijskaartje’

News
woensdag, 06 maart 2024 om 11:30
google pixel 8 prof1694181155
De Google Pixel 8 is nu bijna een half jaar oud en het lijkt erop dat er weer een iets minder luxe model op de markt komt. De verwachting is dat de Google Pixel 8a goedkoper wordt dan de telefoons die afgelopen najaar verschenen. Het lijkt er alleen op dat dat iets tegenvalt.
Veel smartphonefabrikanten maken een paar maanden na de release van hun vlaggenschip een budgetmodel. Ook Google hanteert deze tactiek met de goedkopere a-versies van Pixel-smartphones. Maar de Duitse site WinFuture beweert dat het met de Google Pixel 8a wat tegenvalt hoeveel goedkoper hij is dan de Google Pixel 8.
De Google Pixel 8a zou namelijk zo’n 570 euro kosten, aardig wat tientjes meer dan de 500 euro die de 7a kostte. Er zou bovendien een nog duurder model van de 8a komen, dat met 630 euro eigenlijk niet zoveel onder de Pixel 8 zit, helemaal nu de Pixel 8 vaak al voor minder dan de adviesprijs te vinden is. Wel heeft deze versie van de Pixel 8a een upgrade ten opzichte van eerdere budgetvriendelijke Pixel-telefoons.
De Google Pixel 8a zou in zijn duurste gedaante namelijk over 256 GB aan interne opslag beschikken. Tot dusver gingen de goedkopere versies van de Pixel-telefoons niet verder dan 128 GB. Opvallend genoeg heeft WinFuture de optie voor meer opslag alleen kunnen vinden bij het zwarte model, terwijl de Pixel 8a naar verluidt nog drie andere kleuren krijgt.

Wanneer is de release van de Google Pixel 8a?

Het duurt waarschijnlijk niet bijzonder lang meer voor er officiële prijzen en specificaties bekend worden gemaakt. De Google Pixel 8a verschijnt namelijk waarschijnlijk dit voorjaar. De 7a verscheen in mei, dus dat lijkt ook een waarschijnlijke periode voor de 8a.